Παιδί και Ασφάλεια Προτεινόμενο

10 tips για να σερφάρουν τα παιδιά με ασφάλεια

Με αυτές τις απλές συμβουλές ασφάλειας, τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να προστατεύσουν την ταυτότητά τους και να αποφύγουν την έκθεση τους σε ανεπιθύμητες καταστάσεις και να σερφάρουν με ασφάλεια.

1. Προσωπικές πληροφορίες

Μην δίνετε προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδεια των γονέων σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μοιραστείτε το επώνυμό σας, την κατοικία, το σχολικό σας όνομα ή τον αριθμό τηλεφώνου σας.

2. Ψευδώνυμο

Όταν δημιουργείτε ένα ψευδώνυμο ή όνομα χρήστη,μην συμπεριλάβετε προσωπικά στοιχεία όπως το επώνυμό σας ή την ημερομηνία γέννησής σας.

3. Κωδικοί πρόσβασης

Μην μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασής σας με κανέναν εκτός από τους γονείς σας. Όταν χρησιμοποιείτε έναν δημόσιο υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς στους οποίους έχετε πρόσβαση πριν εγκαταλείψετε το τερματικό.

4. Φωτογραφίες

Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες ή βίντεο online χωρίς να έχετε την άδεια των γονέων σας.

5. Φίλοι Online

Μην συμφωνείτε να συναντήσετε έναν online φίλο εκτός αν δεν έχετε την άδεια των γονέων σας. Δυστυχώς, μερικές φορές οι άνθρωποι προσποιούνται ότι είναι κάποιοι άλλοι. Θυμηθείτε ότι δεν είναι όλα αληθινά όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο.

6. Διαφημίσεις στο διαδίκτυο

Μην αγοράζετε τίποτα online,χωρίς να ενημερώσετε πρώτα τους γονείς σας. Ορισμένες διαφημίσεις ενδέχεται να προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν προσφέροντας δωρεάν πράγματα ή λέγοντάς σας ότι έχετε κερδίσει κάτι ως τρόπο συλλογής των προσωπικών σας πληροφοριών.

7. Λήψη

Συζητήστε με τους γονείς σας προτού ανοίξετε ένα συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κάνετε λήψη λογισμικού. Τα συνημμένα περιέχουν μερικές φορές ιούς. Ποτέ μην ανοίγετε ένα συνημμένο από κάποιον που δεν γνωρίζετε.

8. Εκφοβισμός

Μην απαντάτε σε μηνύματα που σας προσβάλλουν. Ενημερώστε τους γονείς σας εάν λάβετε ένα. Αν συμβαίνει κάτι στο διαδίκτυο που σας κάνει να αισθάνεστε άβολα, μιλήστε στους γονείς σας ή σε κάποιο δάσκαλο στο σχολείο.

9. Κοινωνική δικτύωση

Πολλοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, Twitter, Second Life και MySpace),έχουν ελάχιστες απαιτήσεις ηλικίας για εγγραφή. Αυτές οι απαιτήσεις είναι εκεί για να σας προστατεύσουν!

10. Έρευνα

Συζητήστε με τον δάσκαλο ή τους γονείς σας σχετικά με ασφαλείς και ακριβείς ιστότοπους για έρευνα.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

πηγη

Μας αφορά όλους: Βία και Παραβατικότητα παιδιών και νέων – Workshops στην Πάτρα

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο