Travel / Αξιοθέατα

11 κάστρα στη Σκωτία που πρέπει να επισκεφθείτε – Δείτε εικόνες και βίντεο

Κάποια στιγμή θα τελειώσει η πανδημία και τίποτα δεν θα σας κρατάει από το να συνεχίσετε να ανακαλύπτετε προορισμούς και πολιτισμούς που θα σας αφήνουν άφωνους.

Η Σκωτία είναι τα κάστρα της. Και πώς θα μπορούσε να μην ήταν άλλωστε; Μιλάμε για μία χώρα που απαριθμεί πάνω από 2.000 κάστρα σε όλη τη χώρα. Ένας ταξιδιώτης που θα κατάφερνε να επισκεφθεί όλη τη χώρα, θα έβλεπε από καλοδιατηρημένα μέχρι ερείπια. Όλα όμως έχουν μία εξαιρετική ποιητική ομορφιά που έχει κάτι το ξεχωριστό.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Για να απολαύσεις την Σκωτία όπως πρέπει να περιηγηθείς. Πρέπει να ταξιδέψεις αρκετά. Και ταξιδεύοντας, θα δεις και τα κάστρα που βρίσκονται στο πλευρό σου και σε συνοδεύουν με την παλιά τους ιστορία και την εκπληκτική ομορφιά τους. Αν ωστόσο σχεδιάζεις ταξίδι εκεί με τη νέα χρονιά, σου παρουσιάζουμε τα 11 διασημότερα που καλό είναι να βάλεις στο πρόγραμμα και να επισκεφθείς.

Eilean Donan: Χτισμένο τον 13ο αιώνα, βρίσκεται στη γέφυρα για τη νήσο του Skye. Ποζάρει σε χιλιάδες καρτ-ποστάλ εδώ και χρόνια οπότε δύσκολο να μην το αναγνωρίσεις.

Kincardine: To σπίτι των Andrew και Νicola Bradford δεν είναι προφανώς ανοιχτό για το κοινό, αλλά παραμένει ένα από τα ομορφότερα κάστρα στη χώρα.

Edinburgh Castle: Το ιστορικό κάστρο της πρωτεύουσας της Σκωτίας, είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα, με απύθμενη ιστορία στους τοίχους του και με απαράμιλλη ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Inverness Castle: Το κάστρο των Highlands, στην καρδιά της σκωτσέζικης γης, Περήφανο όπως και οι κάτοικοί του, εκτός από όμορφο έχει και ξεχωριστή θέση στην ψυχή τους εξαιτίας της μάχης του Culloden.

Craigievar: Ίσως το κάστρο με τις περισσότερες φωτογραφικές αναρτήσεις στο Instagram. Λέγεται πως υπήρξε η έμπνευση για το κάστρο της Σταχτοπούτας.

Dunalastair: Λένε πως είναι από τα παλιότερα στη χώρα. Εγκαταλελειμμένο εδώ και αιώνες, θυμίζει ξεκάθαρα ιστορίες και θρύλους από άλλες εποχές.

Inveraray: Δεν είναι από τα παλιότερα που θα βρει κανείς στη χώρα, αλλά είναι σίγουρα από τα ομορφότερα.

Dunvegan: Η κεντρική του πύλη είναι κλειστή για το κοινό, αλλά μπορείς να περιηγηθείς στον τριγύρω του χώρο. Πρέπει να ταξιδέψεις αρκετά μακριά μιας και βρίσκεται στο Isle of Skye.

Kilchurn: Παλιό πολεμικό φρούριο μείζονος σημασίας που προστάτευε τα περάσματα. Παραμένει μοναδικό τόσο σε τοποθεσία όσο και στην όψη. Να ξέρεις ότι λέγονται πολλές ιστορίες για φαντάσματα όσον αφορά το συγκεκριμένο…

Glenapp: Για κάποιους, αν υπήρχε κάστρο του Disney στη Σκωτία, θα ήταν σίγουρα αυτό. Καμάρι των Lowlands, βρίσκεται περίπου 70 χλμ. έξω από την Γλασκόβη.

Castle Fraser: Της ίδιας οικογένειας που πολέμησε στον πόλεμο του Culloden. Διατηρημένο, όμορφο και στην καταπράσινη εξοχή της σκωτσέζικης γης.

UniPro  δίπλα σου όπου κι αν είσαι!

ceid-courses.gr

Μοριοδοτούμενα Προγράμματα όλων των ειδικοτήτων μέσω Ασύγχρονης Διαδικτυακής Διδασκαλίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο