Tips-Décor

11 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο μπάνιο

Το μπάνιο μας είναι ένας χώρος που χαλαρώνουμε και…ξελαφρώνουμε. Μπορεί να μην κάθεσαι εκεί με παρέα, αλλά είναι ένας ιερός χώρος μέσα στο σπίτι και σίγουρα τον θέλεις περιποιημένο και πρακτικό. Στο μπάνιο οι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν και μερικά επιπλέον αντικείμενα. Για παράδειγμα στο μπάνιο θα βάλεις τον κάδο για τα άπλυτα, στο μπάνιο θα βάλεις την άμμο για την γάτα και άλλα. Παρόλα αυτά, τα δύο παραπάνω παραδείγματα, ανήκουν στα αντικείμενα που απαγορεύεται να τα έχεις στο μπάνιο σου.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Σας φαίνεται παράξενο ε; Στο σημερινό άρθρο θα δούμε άλλα 9 αντικείμενα που μπορεί να μην το φανταζόσασταν όμως απαγορεύεται να τα έχουμε στο μπάνιο. Κάνουν το μπάνιο μας λιγότερο πρακτικό ή και ανθυγιεινό.

Διαβάστε παρακάτω: 

Ο κάδος για τα άπλυτα

Σίγουρα το να έχουμε τον κάδο για τα άπλυτα στο μπάνιο είναι μία πολύ πρακτική ιδέα. Πριν κάνουμε το μπάνιο μας, βάζουμε κατευθείαν τα άπλυτα στον κάδο τους. Όμως η υγρασία του μπάνιου, μπορεί να κάνει τα ρούχα μας να μουχλιάσουν.

Επίσης η υγρασία κάνει τα βακτήρια που βρίσκονται στα ρούχα να εξαπλώνονται και ακόμη κι αν πλύνουμε τα ρούχα μας στους 170, τα βακτήρια αυτά μπορεί και να μην τα ξεφορτωθούμε. Τον κάδο για τα άπλυτα λοιπόν, επιλέξτε να το έχετε σε ένα ξηρό μέρος γιατί δεν πρέπει να είναι στο μπάνιο.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Η άμμος της γάτας δεν πρέπει να είναι στο μπάνιο

Σίγουρα η άμμος της γάτας τις περισσότερες φορές μπαίνει στο μπάνιο. Εκεί που οι άνθρωποι πάνε τουαλέτα, θα πάνε και οι γάτες. Όμως δεν είναι σωστό αυτό. Η άμμος απορροφά τους υδρατμούς του μπάνιου με αποτέλεσμα να χάσει τις ιδιότητές της και να γίνει λιγότερο απορροφητική.

Επίσης, ο χώρος θα μυρίζει πιθανότατα άσχημα, εκτός αν η άμμος που παίρνετε είναι αρωματική και φυσικά δεν παραμελείτε την υγιεινή της. Όπως και να ‘χει για καλύτερης ποιότητας άμμους, προτιμήστε να τις έχετε σε ξηρό μέρος που αερίζεται πολύ καλά.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Οι πετσέτες και οι ρόμπες

Σίγουρα το να έχουμε τις πετσέτες και τις ρόμπες μας στο μπάνιο είναι το πιο βολικό σχέδιο για εμάς. Τελειώνουμε το ντουζ και φοράμε αμέσως την ρόμπα ή στεγνώνουμε το σώμα μας αμέσως με τις πετσέτες. Παρόλα αυτά, η υγρασία του μπάνιο βλάπτει το ύφασμα της πετσέτας και της ρόμπας.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μουχλιάσουν ενώ αν δεν μουχλιάσουν σίγουρα θα μυρίζουν άσχημα. Οι πετσέτες και οι ρόμπες μας θέλουμε να μυρίζουν όμορφα γιατί τις χρησιμοποιούμε μετά το μπάνιο. Τέλος αναπτύσσονται πολλά βακτήρια στην επιφάνειά τους.

Σίγουρα δε θα θέλαμε να εφαρμόζουμε πάνω μας όντας γυμνοί, υφάσματα με πολλά βακτήρια. Έτσι οι πετσέτες του μπάνιου και οι ρόμπες θα πρέπει να είναι αποθηκευμένες σε ξηρό μέρος που αερίζεται καλά. Όταν τις χρειαστούμε τις κρεμάμε έξω από το μπάνιο.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά στο σπίτι μπορούν να ανανεώσουν το εσωτερικό οποιουδήποτε δωματίου και το μπάνιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να υπάρχει φως της ημέρας στο δωμάτιο, επειδή η φωτοσύνθεση δεν είναι δυνατή χωρίς αυτό. Εάν δεν υπάρχει παράθυρο στο δωμάτιο, θα πρέπει να πάρετε μια λάμπα ημέρας.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Επίσης θα πρέπει να πάρετε αφυγραντήρα. Ο αερισμός του δωματίου είναι απαραίτητος για την πρόληψη της σήψης και την εμφάνιση μυκητιασικών ασθενειών. Επίσης, όταν ο υγρός αέρας σταματά, μπορεί να εμφανιστεί μούχλα και ωίδιο, το οποίο είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί, στο δωμάτιο και στα φυτά γιαυτό δεν πρέπει να τα να έχεις στο μπάνιο.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα φυτά από το μπάνιο και να τα βάλετε σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου υπάρχει άμεση πηγή φωτός.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Γυναικεία είδη υγιεινής

Η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του βαμβακιού. Έτσι τα ταμπόν και τα προϊόντα ντεμακιγιάζ που είναι φτιαγμένα από βαμβάκι, καταστρέφονται όταν έρχονται σε επαφή με την υγρασία.

Οι σερβιέτες, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ τα σφουγγαράκια για το ντεμακιγιάζ κι άλλα τέτοια προϊόντα αναπτύσσουν μύκητες όταν έρχονται σε επαφή με υγρασία. Φροντίστε λοιπόν να τα φυλάσσετε σε ξηρό μέρος που αερίζετε καλά.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Τα αντισυλληπτικά χάπια

Όπως πολλοί τύποι φαρμάκων, τα αντισυλληπτικά χάπια δεν πρέπει να αποθηκεύονται κοντά σε υγρασία ή θερμότητα. Ακόμα κι αν είναι σε σφραγισμένη συσκευασία, αλλοιώνονται πιο γρήγορα. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να αλλάξουν τη χημική σύνθεση του προϊόντος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να εκπλαγείτε αν δείτε 2 ρίγες στο τεστ εγκυμοσύνης σας εάν κρατάτε τα χάπια σας στο μπάνιο. Οποιοδήποτε ντουλάπι στο σαλόνι αρκεί για την αποθήκευση φαρμάκων.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Εργαλεία μανικιούρ

Μπορεί να έχετε άριστης ποιότητας εργαλεία για μανικιούρ, όμως μην ξεχνάτε ότι ο υδρατμός αποτελείτε από νερό. Έτσι οι νυχοκόπτες, τα ψαλίδια για τα νύχια κι άλλα τέτοια προϊόντα, από ένα σημείο και μετά θα ξεκινήσουν να σκουριάζουν εφόσον είναι στο μπάνιο. Ακόμη κι αν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Ηλεκτρικές συσκευές

«Πού αλλού, εκτός από το μπάνιο, μπορούμε  να αποθηκεύσουμε το πιστολάκι και την ηλεκτρική ξυριστική μηχανή;» θα αναρωτιέστε. Είναι λογικό και βολικό να χρησιμοποιείτε αυτά τα αντικείμενα σε αυτό το δωμάτιο.

Ωστόσο, ο ατμός και η υγρασία μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών συσκευών. Και όχι μόνο επειδή αυτό το αντικείμενο μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί εάν εισέλθει νερό ή υγρασία, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ηλεκτροπληξία εάν αγγιχτεί με βρεγμένα χέρια.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Τα μανό για τα νύχια

Λόγω αλλαγών στη θερμοκρασία και την υγρασία, το βερνίκι νυχιών σας θα χαλάσει γρηγορότερα – θα πυκνωθεί και θα εξασθενίσει. Υπάρχουν πολλά μέρη που είναι πιο κατάλληλα για την αποθήκευση βερνικιού νυχιών, όπως διάφορα κουτιά, συρτάρια, ντουλάπες και ράφια.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτό το αντικείμενο πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος προστατευμένο από το φως.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Τα Ανοιχτά ξυραφάκια είναι από τα πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο μπάνιο

Οι λεπίδες ξυραφιών οξειδώνονται και σκουριάζουν λόγω της αυξημένης υγρασίας. Οι εφεδρικές λεπίδες μπορεί να υποβαθμιστούν πριν καν αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε.

Γι ‘αυτό μπορείτε να αποθηκεύσετε ξυράφια μόνο σε σφραγισμένες συσκευασίες όταν πρόκειται για μπάνιο. Επιπλέον, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των λεπίδων σας, θα πρέπει να στεγνώσετε το ξυράφι μετά τη χρήση του για να αποφύγετε την εμφάνιση σκουριάς.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

Αποτριχωτικές ταινίες

Το κερί αρχίζει να λιώνει και η ταινία δεν είναι πλέον αποτελεσματική όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Εάν δεν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά το άνοιγμα και την έκθεσή της στο μπάνιο, η ταινία θα χάσει τις ιδιότητές της και δεν θα μπορεί να εκτελέσει τη λειτουργία της σωστά την απαραίτητη στιγμή.

Οι κατασκευαστές προειδοποιούν ότι το κερί δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με νερό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αποθηκεύετε το αποτριχωτικό κερί σε ξηρό μέρος.

πράγματα_που_δεν_πρέπει_να_έχουμε_στο_μπάνιο_

 

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

6 λάθη στη διακόσμηση που κάνουν το σπίτι να φαίνεται μικρότερο

Tips για να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία του σπιτιού! – Δείτε βίντεο

10 λάθη που κάνουμε με το πλυντήριο ρούχων!

6 απλά tips για να σας βρει το κρύο του χειμώνα… πανέτοιμους!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα ρούχα που φοράμε στο σπίτι;

Μετάβαση στο περιεχόμενο