Καθημερινό θέμα του σπιτιού είναι το μαγείρεμα. Εκτός απο την δυσκολία μια συνταγής πολλές φορές έχουμε θέμα και με το καθάρισμα των σκευών που χρησιμοποιούμε.
Όλα αυτά όμως φαντάζουν παιχνιδάκι για έναν σεφ, μιας και όλοι τους χρησιμοποιούν κάποια εύκολα tricks, που κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη. Αν λοιπόν, θέλεις και εσύ να κάνεις την μαγειρική, την αποθήκευση των τροφίμων και τον καθαρισμό πολύ ευκολότερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήσιμα tips που θα δεις στην συνέχεια!
Αν φτιάχνεις μία σούπα και κατά λάθος σου έπεσε πολύ αλάτι, μπορείς να ισορροπήσεις την γεύση της, βάζοντας μέσα μια καθαρισμένη πατάτα και αφήνοντας την στο μάτι για μερικά λεπτά.
Όταν θέλεις να φτιάξεις σαλάτα παντζάρια, φρόντισε να μην ρίξεις αλάτι στο κατσαρολάκι όσο βράζουν, αλλά αφού έχεις τελειώσει το βράσιμο τους, για να τραβήξει την κατάλληλη ποσότητα.
Για να καθαρίσεις αποτελεσματικά το μπλέντερ σου, θα πρέπει να βάλεις μέσα του νερό και υγρό πιάτων και να το βάλεις σε λειτουργία. Λίγα λεπτά μετά, μπορείς να το σταματήσεις και να ξεπλύνεις τον κάδο του.
Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσεις τα βότανα και τα μυρωδικά χωρίς να σου χαλάσουν, είναι να τα ψιλοκόψεις και να τα βάλεις σε παγοθήκες με λίγο λάδι. Έτσι όποτε τα χρειαστείς, θα βγάζεις ένα παγάκι και θα το βάζεις στο φαγητό σου.
Για να μην χυθεί το νερό από την κατσαρόλα, όσο βράζει, μπορείς να βάλεις από πάνω μια ξύλινη κουτάλα, μιας και θα κόψει την φόρα του νερού.
Αν θέλεις να καθαρίσεις εύκολα ένα ρόδι, μπορείς να κόψεις το πάνω μέρος του και να κάνεις δύο εγκοπές, χωρίς φυσικά να κόψεις το ρόδι μέχρι κάτω και να το πιέσεις για γυρίσει το μέσα έξω.
Σου έχει μείνει πίτσα από το προηγούμενο βράδυ και θέλεις να τη ζεστάνεις; Αντί να την βάλεις στον φούρνο μικτοκυμάτων μπορείς να την ζεστάνεις σε ένα τηγάνι, ώστε να μυρίζει το ίδιο όμορφα με όταν την αγόρασες.
Αν πάλι θέλεις να κόψεις μία ζεστή πίτα ή ακόμη χειρότερα ένα ζεστό γλυκό, χωρίς να διαλυθεί, θα πρέπει να βάλεις το μαχαίρι σου για λίγο κάτω από καuτό νερό, ώστε να έχει την ίδια θερμοκρασία και να μην κολλάει.
Αν ο ανανάς που αγόρασες δεν είναι και τόσο γινωμένος, μπορείς πολύ απλά να κόψεις το κοτσάνι του και να τον αφήσεις όρθιο. Έτσι θα ωριμάσει πολύ πιο γρήγορα.
Για να προστατεύσεις το τυρί που αγόρασες και να το διατηρήσεις φρέσκο, είναι προτιμότερο να το βάλεις σε μια χαρτοσακούλα, παρά να το τυλίξεις με μεμβράνη.
Όσον αφορά τα εσπεριδοειδή τώρα, αν θέλεις να κρατήσουν περισσότερο και να μην χαλάσουν τόσο εύκολα, θα πρέπει να τα διατηρήσεις σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο.
Για να καθαρίσεις τις κατσαρόλες σου και να δείχνουν και πάλι σαν καινούριες, ρίξε μέσα 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, έπειτα πρόσθεσε νερό και βάλτο να βράσει.
Είχες καλεσμένους και περίσσεψε κρασί, αλλά δεν θέλεις να το αφήσεις να πάει χαμένο, μιας και εσύ δεν πίνεις; Μπορείς να το βάλεις στις παγοθήκες σου και να το χρησιμοποιείς όταν μαγειρεύεις κάποιο φαγητό που του ταιριάζει το κρασί.
Το ακτινίδιο είναι από τα φρούτα που μας δυσκολεύουν στο καθάρισμα, μιας και η τριχωτή του φλούδα κολλάει στα χέρια μας. Μπορείς όμως, να κόψεις το πάνω και το κάτω μέρος του και να το βγάλεις από την φλούδα με ένα κουτάλι, το οποίο θα το γυρίζεις κυκλικά.
Τέλος, αν προτιμάς την μπριζόλα σου ζουμερή και όχι στεγνή, δεν θα πρέπει να ρίξεις αλάτι όσο την μαγειρεύεις, αλλά ακριβώς μόλις τελειώσεις, γιατί το αλάτι τραβάει τα υγρά.