Ζώα

18 μηνών σκυλίτσα ψάχνει σπίτι. Θα βοηθήσεις;

Ζητείται επειγόντως προσωρινή φιλοξενία. Παρακαλούμε βοηθήστε με κοινοποιήσεις.

“Είναι τα μόνα πλάσματα που θα σε αγαπήσουν πιο πολύ απ’ ότι θα αγαπήσεις τον εαυτό σου” και έρχεται η στιγμή όπου πρέπει να βρεις τον τρόπο αυτήν την αγάπη, κάτι από αυτήν την αγάπη, κάτι, να δώσεις πίσω. Ακόμα και αν δεν ξέρεις πως, ακόμα και αν δεν ξέρεις τι.

Ξεκινάς να κάνεις ότι μπορείς και εύχεσαι ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις θα είναι αρκετό.

Η Τζίλντα είναι δεν είναι 1,5 χρόνο σε αυτή τη γη. Γεννήθηκε αδέσποτη, ζούσε αδέσποτη. Ενοχλούσε τη γειτονιά εκεί που ζούσε οπότε μαζεύτηκε και μεταφέρθηκε σε κάποιον προσωρινό χώρο φιλοξενίας. Προσωρινός χώρος φιλοξενίας είναι ο όμορφος τρόπος για να πεις “κλουβί”.

Επίσης κάποιες φορές είχε δεχτεί επίθεση από αλλα ζώα, πράγμα το οποίο δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε καθώς τον περισσότερο καιρό ζούσαν αρμονικά. Μετά από λίγες ημέρες καταλάβαμε γιατί… Η Τζίλντα παθαίνει κρίσεις. Έχει κάνει ότι εξέταση αίματος υπάρχει αλλά δεν έχουν δείξει κάτι.

Η ιστορία της και η κατάσταση της είναι από τις λίγες που μας έχει προβληματίσει τόσο πολύ. Η αντιμετώπιση της κατάστασής της έχει τόσες συνιστώσες που δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε.

10984135_10153327096287152_6734195239552092664_n

Αρχικά χρειάζεται φιλοξενία. Ένα σπίτι όπου θα μπορεί να παρακολουθείται. Δεν χρειάζεται κάποιον όλη μέρα αλλά κάποιο μέρος της. Αν γίνει αυτό θα μπορέσουν οι κρίσεις της να ελεγχθούν με τη χορήγηση αντιεπιληπτικών χαπιών. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει σε χώρο που δεν μπορεί κάποιος να έχει το νου του.

Το πιο σημαντικό όμως που χρειάζεται είναι μαγνητική τομογραφία στο κεφάλι. Το κόστος της 350 ευρώ ένα ποσό το οποίο δεν μπορούμε να καλύψουμε χωρίς τη βοήθεια σας. Πρέπει να δούμε τι προκαλεί τις κρίσεις αυτές και τι μπορεί να γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Αυτή τη στιγμή η κατάστασή της είναι πολύ άσχημη. Οι κρίσεις της είναι καθημερινές, μερικές φορές 2 και 3 φορές τη μέρα. Χτυπιέται σε ένα κλουβί με αποτέλεσμα να ματώνει το κεφάλι της και τα πόδια της. Στρεσάρεται διότι υποφέρει και φοβάται. Και μαζί της φοβόμαστε και εμείς, ίσως πιο πολύ διότι δεν ξέρουμε τι έχει και δεν μπορούμε να τη βοηθήσουμε. Τα σπίτια μας είναι γεμάτα.

Βοηθήστε μας με τη φιλοξενία της για να κάνουμε ότι μπορούμε για να τη βοηθήσουμε με τη ζωή της. Είναι μόλις 18 μηνών…

Τηλ 6945598760 καθημερινες μετα τις 16.00 ή Σαββατοκυριακο

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης – Ilioupolis Animal Welfare

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο