Ζώα

2 ετων κοριτσακι αντιμετωπίζει τις ύαινες χωρίς φόβο – Δείτε εικόνες και βίντεο

Πολλά μικρά κορίτσια μπορεί να ονειρεύονται να έχουν ένα κουτάβι ή πόνυ, αλλά αυτό το 2χρονο κορίτσι φίλησε μια οικογένεια από άγριες Ύαινες.
 
Ένα αξιολάτρευτο μικρό παιδί, η Kiki Wolhuter, γοητεύτηκε για πρώτη φορά με τα σαρκοβόρα πλάσματα όταν ο μπαμπάς της Kim, και η μαμά της, Saskia, της αγόρασαν μια λούτρινη ύαινα όταν γεννήθηκε.
 
Ο Κιμ, ένας παραγωγός ταινιών άγριας ζωής που ζει με την οικογένειά του στο Sango Wildlife Conservancy, στη Ζιμπάμπουε, είναι ειδικός στις ύαινες αφού τις μελετά στο φυσικό τους περιβάλλον για χρόνια.
 
Λέει ότι είναι πολύ έξυπνα πλάσματα και επειδή δεν τα ταΐζει ποτέ, του έρχονται μόνο για αγάπη, στοργή και παιχνίδι.
 
Ο 61χρονος αποφάσισε πρόσφατα να εισαγάγει την Kiki στη φυλή των υαινών που ζουν κοντά.
 
27500580-8244573-image-a-32_1587548044084
 
Είπε: “Έτρεχα και έπαιζα με τις ύαινες εκείνο το πρωί και με παρακάλεσε να τρέξει μαζί τους.”
 
«Ήμουν απρόθυμος στην αρχή γιατί γενικά οι ύαινες αντιδρούν πολύ διαφορετικά στα μικρά όντα. Αλλά με ικέτευσε και έτσι σκέφτηκα ότι αν την κρατούσα, θα ήταν μια χαρά. Οι νέοι ήταν απλώς περίεργοι και ήθελαν να την μυρίσουν. Δεν έπαιζαν ακόμα μαζί της, έως ότου είχαν μια καλή μυρωδιά και βρήκαν ένα ασφαλές μέρος.
 
Ήμουν λίγο διστακτικός με αυτούς που την πλησίαζαν γιατί συχνά δαγκώνουν απαλά όταν παίζω μαζί τους. Δεν έχουν χέρια για να παίξουν και να πιάσουν, έτσι δαγκώνουν, ακριβώς όπως όταν παίζεις με το κουτάβι σου. Αλλά λίγο παιχνιδιάρικο δάγκωμα από αυτούς θα ήταν πολύ επώδυνο για την Kiki, οπότε δεν ήθελα να το κάνουν. Αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι βρίσκονταν ακόμη στη φάση της ανακάλυψης, τους άφησα πιο κοντά να την μυρίσουν».
 
27499622-0-image-a-20_1587546998669
 
Ο Κιμ είπε για την Κίκι ότι οι νεαρές ύαινες είναι σαν «κατοικίδια ζώα» για εκείνη επειδή τον βλέπει να παίζει μαζί τους.
 
Είπε: “Δεν υπήρχε ποτέ κανένα σημάδι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Μόλις οι ενήλικες απομακρύνθηκαν, ήταν μόνο οι νεαροί που ήταν περίεργοι και αυτό δεν με ανησυχούσε. Απλώς έπρεπε να είμαι προσεκτικός. Νομίζω ότι μόλις εξοικειωθούν με αυτήν, θα πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός ώστε να μην την πληγώσουν. Δεν υπάρχει τίποτα «κακόβουλο» στο παιχνίδι τους. Είναι απλώς παιχνίδι.
 
Νομίζω ότι όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, απολαμβάνουμε τη συντροφιά των ζώων, των κατοικίδιων ζώων. Για αυτήν είναι όπως τα περισσότερα ζώα. Για αυτήν μοιάζουν με κατοικίδια ζώα γιατί ο μπαμπάς παίζει μαζί τους. Και φυσικά οτι κάνει ο μπαμπάς, θέλει να το κάνει.”
 
Ο Κιμ είπε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να δαγκώνεται ή να χτυπιέται κάποιος από σκύλο και το ίδιο ισχύει και για τα άγρια ​​ζώα. «Μπορείτε να έχετε την ίδια σχέση που έχετε με το σκυλί σας».
 
Ο Κιμ δεν ταΐζει ποτέ τα ζώα, έτσι δεν εξαρτώνται από αυτόν και πιστεύει ότι κάνει τη σχέση «καλύτερη» από ό, τι με ένα σκυλί.
 
27499610-8244573-image-a-23_1587547543398
 
Είπε: “Πρέπει να ταΐσεις το σκυλί σου, εξαρτάται από εσένα. Αυτά τα άγρια ​​ζώα έρχονται σε εμάς μόνο για αγάπη και στοργή, επομένως η σχέση μας μαζί τους είναι σε πολύ διαφορετικό επίπεδο.”
 
Έτσι, η Kiki που καταλαβαίνει όλα αυτά την βοηθά να επανασυνδεθεί και να παραμείνει συνδεδεμένη με τον φυσικό μας κόσμο. Ο Κιμ, ο οποίος έχει επίσης κολυμπήσει με ύαινες, ελπίζει να αλλάξει τις αντιλήψεις των ανθρώπων για αυτές και κατηγορεί ταινίες όπως το The Lion King για το ότι τους έδωσε ένα τόσο κακό τύπο.
 
Είπε: “Σήμερα, αυτή η ταινία είναι ίσως ο μοναδικός πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μισούν τις ύαινες. Κανένα από αυτά δεν είναι δικαιολογημένο καθώς είναι τόσο έξυπνα ζώα. Είναι πολύ επιτυχημένοι κυνηγοί, καταπληκτικές μητέρες και τους αρέσει να παίζουν μαζί μου”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο