Παιχνίδια Προτεινόμενο

3 διαφορετικά παιχνίδια για το μάζεμα των πασχαλινών αυγών! Μπορείτε να παίξετε και στο σπίτι!!!

Η Ομάδα παιδικών προγραμμάτων juniorsevents σας παρουσιάζει 3 διαφορετικά παιχνίδια, ειδικά για το Πάσχα!!!
Για να παίξουν τα παιδιά όπου κι αν είναι… ακόμη και στο σπίτι!!!
 
Αγαπάμε το κυνήγι των πασχαλινών αυγών, γιαυτό σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να κάνετε το φετινό Πάσχα με τα παιδιά σας ξεχωριστό. Κυνήγι θησαυρού, κρεμαστά αυγά έτοιμα για μάζεμα και τα στοιχεία που θα σας οδηγήσουν στα πασχαλινά αυγά.
 
περισσότερες ιδέες και προτάσεις για παιχνίδια ΕΔΩ
easter-egg-3-hunt
 
1.Κυνήγι θησαυρού
 
Τι χρειάζεστε;: 
Χαρτόνι
Χρωματιστά μολύβια
Πασχαλινά αυγά ή άλλα αντικείμενα που πρέπει να κρύψετε
 
Τι κάνετε;:
βήμα 1ο: Κρύψτε τα αυγά ή τα αντικείμενα του Πάσχα, σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι, έξω στην αυλή ή στον κήπο ή σε όποιο μέρος μπορείτε να παίξουν τα παιδιά με ασφάλεια! 
βήμα 2ο: Σχεδιάστε ένα χάρτη με ενδείξεις εικόνας και τον αριθμό των αυγών σε κάθε θέση. Μπορείτε να τους βάλετε να λύσουν κάποιον γρίφο αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα, για να μπορέσουν να φτάσουν στο επόμενο σημείο. Επίσης, μπορείτε να το εμπλουτίσετε με διάφορες δοκιμασίες!
βήμα 3ο: Αφήστε ένα καλάθι για κάθε παιδί με το χάρτη του θησαυρού! easter-egg-hanging-from-plant-1024x576
 
2.Τα κρεμαστά αυγά έτοιμα για μάζεμα
 
Τι χρειάζεστε;: 
Πλαστικά (ή από άλλο υλικό) Πασχαλινά αυγά με κορδόνι (μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας από χαρτί και να τους περάσετε κορδέλα)
Καλάθι για κάθε παιδί
 
Τι κάνετε;:
βήμα 1ο: Κρεμάστε τα αυγά στο ύψος των ματιών ή πιο κάτω, (αν είστε στο μπαλκόνι ή στον κήπο, σε μέρη όπως στις κούνιες, στον κήπο σε φυτά ή αλλού, κάτω από το bbq, στις καρέκλες, οπουδήποτε έξω στον κήπο) Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσα στο σπίτι.
βήμα 2ο: Τα παιδιά πρέπει να πηδήξουν μόνο μία φορά το καθένα για να πιάσουν τα αυγά. Αυτός που μαζεύει πρώτος, είναι ο νικητής! 
Το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί: Όταν έχουν συγκεντρωθεί όλα τα αυγά, πείτε στα παιδιά να κλείσουν τα μάτια για να τα κρύψετε και εκείνα να ψάξουν να τα βρουν. Πρόκειται για μια πραγματικά σπουδαία δραστηριότητα και λειτουργεί το ίδιο καλά με Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.
 

easter-egg-2-hunt

 
3. Άκουσε, Σκέψου, Κοίτα, Ψάξε!!! 
 
Υπάρχουν τρεις τρόποι για αυτήν τη δραστηριότητα – προφορικά στοιχεία, γραπτά στοιχεία ή με παρατηρητικότητα. Σε αυτό το κυνήγι αυγών, δίνετε στο παιδί σας προφορικά, γραπτά ή οπτικά ένα στοιχείο, ένα κάθε φορά. Κάθε στοιχείο τους οδηγεί στο σημείο όπου θα βρουν το επόμενο και ούτω καθεξής.
 
Τι χρειάζεστε: 
ένα μεγάλο βραβείο ή ένα αυγό του Πάσχα (μπορείτε και σοκολατένιο)
χαρτί και μολύβι
οπτικές στοιχεία εάν τα χρησιμοποιήσετε
μικρά αυγά ή βραβεία για την πορεία, αλλά όχι απαραίτητα
 
Τι κάνετε;: 
βήμα 1ο: Απόκρυψη του μεγάλου βραβείου.
βήμα 2ο: Αποφασίζετε πόσα στοιχεία θα έχετε και γράφετε ανάλογα σε κάθε χαρτάκι τον επόμενο προορισμό! Ξεκινάτε π.χ. από το σαλόνι, το πρώτο χαρτάκι λέει ¨Είμαι στο σαλόνι ή δεν είμαι;” Όταν βρουν το επόμενο χαρτάκι θα τους στέλνει στο επόμενο σημείο που έχει κρυφτεί π.χ. Είμαι στην Κουζίνα ή δεν είμαι;”
Πάρτε ξανά το χαρτί σας και γράψτε ενα στοιχείο που θα οδηγήσει στο ψυγείο δηλαδή “είναι πραγματικά κρύο εδώ”. Και συνεχίστε μέχρι να νομίζετε ότι έχετε αρκετά στοιχεία.
 
βήμα 3ο: Το τελευταίο χαρτάκι θα λέει… που είναι το επόμενο αυγό. Πάρτε το χαρτί σας και γράψτε ένα στοιχείο που θα σας οδηγήσει στο σημείο όπου το κύριο βραβείο ή το μεγάλο αυγό από σοκολάτα αν θέλετε θα είναι ο τελικός στόχος και θα λεει: “Είμαι στο στεγνωτήριο”.
 
easter-clues
 
 Εάν το παιδί σας δεν μπορεί να διαβάσει, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα γραπτά στοιχεία με οπτικές κάρτες και με προφορικά στοιχεία, ίσως θέλετε να έχετε κάτι σε κάθε σταθμό που πρέπει να συλλέγουν τα παιδιά όπως μικρά αυγά ή άλλα παιχνιδάκια.
facebook-fylladio_2-juniorsclub
logotherapeia2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο