Travel / Αξιοθέατα

3 καταρράκτες στην Πελοπόννησο για δροσερές βουτιές αυτόν τον Αύγουστο!

Αν ψάχνεις μικρές οάσεις για να ξεφύγεις από τη ζέστη το καλοκαίρι, τότε 3 καταρράκτες στην Πελοπόννησο προσφέρουν δροσερές και άκρως αναζωογονητικές βουτιές σε κρυμμένα, κατάφυτα τοπία.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Αναμφίβολα, τα ποτάμια, οι λίμνες και οι καταρράκτες τους, είναι ο ορισμός της φρεσκάδας και της ζωντάνιας κατά τους θερινούς μήνες. Μακριά από την ζεστή άμμο, τον καυτό ήλιο και την πολυκοσμία, τα ποτάμια προσφέρουν μικρές πηγές φρεσκάδας στα βουνά της Πελοποννήσου. Εκτός αυτών, σκέψου πως εκεί όλα είναι δωρεάν, αρκεί να σεβόμαστε τη φύση και όλα τα καλούδια που μας προσφέρει.

Πολυλίμνιο: Η γαλάζια λίμνη της Μεσσηνίας

Οι καταρράκτες στο Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας έχουν γίνει ευρέως γνωστοί τα τελευταία χρόνια προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών από όλη την Ευρώπη. Η μεγάλη εισροή κόσμου «ανάγκασε» τους αρμόδιους να φτιάξουν ειδικούς χώρους για στάθμευση, μια καντίνα με τα απαραίτητα και μια εύκολη πρόσβαση (όσο είναι εφικτό) προς αυτό τον υδάτινο παράδεισο. Όλα τα παραπάνω, καθιστούν την επίσκεψη στα ενδότερα της Μεσσηνίας, εύκολη υπόθεση.

Για να κατέβεις στο ποτάμι, από τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης, θα χρειαστεί να περπατήσεις 15 -20 λεπτά σε ένα κατηφορικό δρομάκι και σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι.

Στο τέλος του μονοπατιού έχεις δυο εναλλακτικές: είτε θα κινηθείς αριστερά για να φτάσεις σε λίμνες και καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού όπου μπορείς να κάνεις μπάνιο σε αρκετά σημεία. Είτε θα συνεχίσεις δεξιά ανηφορίζοντας προς τη γαλάζια λίμνη που είναι και το πιο γνωστό μέρος για βουτιές. Η λίμνη Κάδη (επίσημη ονομασία) εκτείνεται σε μια έκταση 300 τ. μ. και το θέαμα είναι καθηλωτικό.

Νέδα: Το θηλυκό ποτάμι της Πελοποννήσου

Αυτή η υδάτινη πινέζα του χάρτη απέχει 80 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και 27 χιλιόμετρα από την Ανδρίτσαινα. Αν επιλέξουμε το δρόμο από Ανδρίτσαινα, οπωσδήποτε στάση στο Ναό Επικούριου Απόλλωνα. Τα τελευταία 3 χιλιόμετρα προς τους καταρράκτες Νέδας θα κινηθούμε σε βατό χωματόδρομο μέχρι να φτάσουμε στον τελικό προορισμό.

Από το δρόμο μέχρι τον πρώτο καταρράκτη (ναι υπάρχει και δεύτερος!) θα περπατήσουμε περίπου 15 λεπτά. Το μονοπάτι δεν είναι εύκολο παρόλο που είναι σύντομο. Οπωσδήποτε αθλητικό παπούτσι και προσοχή στα απότομα σημεία.

Μπορείς να βουτήξεις στα παγωμένα νερά του πρώτου καταρράκτη που θα συναντήσεις. Αν έχεις διάθεση, ανηφόρισε μέχρι τον δεύτερο καταρράκτη που είναι ο μεγαλύτερος και διαθέτει μεγαλύτερη άπλα.

Τα νερά σε αυτό το μέρος είναι απλώς μαγικά! Λαμπυρίζουν κάτω από τον ήλιο και δημιουργούν παράξενους χρωματικούς συνδυασμούς με όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του μπλε.

Πηγές Κνακίωνα: Μια όαση έξω από τη Σπάρτη

Επόμενη στάση στα νότια της Πελοποννήσου, λίγο πιο έξω από τη Σπάρτη. Στο χωριό Τρύπη, κατεβαίνοντας τη ρεματιά οι πηγές Κνακίωνα ξεδιπλώνουν ένα καταπράσινο και ξεχωριστό τοπίο.

Μόλις τελειώσει ο δρόμος όπου και θα αφήσουμε το όχημά μας, δε θα χρειαστεί να περπατήσουμε πάνω από 5 λεπτά μέχρι την πρώτη «πισίνα». Ύστερα, ακολουθώντας το δρόμο θα βρεθούμε στην εκκλησία του Αγιαννάκη και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για εκδηλώσεις. Από κει ακολουθώντας το μονοπάτι, σε μερικά μέτρα θα «πέσουμε» στον μεγάλο καταρράκτη.

Τα νερά είναι πολύ παγωμένα αλλά και ιδιαίτερα αναζωογονητικά. Το τοπίο προσφέρει παντού σκιά και δροσιά και υπάρχουν αρκετά σημεία για να μπεις στο νερό. Απλώς, απόλαυσέ το!

 

 

 

 

πηγή

 

 

 

Με “Oppenheimer” οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές στα Options Cinemas!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο