Μωρό

3 πράγματα που δεν περιμένατε να γνωρίζουν τα μωρά σας!

Τα μωρά μπορεί να μην έρχονται στον κόσμο γνωρίζοντας πολλά, έχουν όμως προεγκατεστημένα όλα εκείνα τα εργαλεία που θα χρειαστούν για να τα μάθουν. Με άλλα λόγια, μπορεί να μην ξέρουν να μιλάνε, όμως η γλωσσική ικανότητα είναι εγγεγραμμένη στον εγκέφαλό τους – και αντίστοιχα πράγματα συμβαίνουν και με πολλές άλλες δεξιότητες που θα αναπτύξουν μέσα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως ακόμη και πριν καταφέρουν να μιλήσουν – ή ακόμη και να περπατήσουν – ήδη έχουν προλάβει να γίνουν «ξεφτέρια» σε πράγματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε ότι απαιτούν πολλά χρόνια ζωής παραπάνω για να γίνουν κατανοητά!

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Τα μωρά γνωρίζουν…

Να αντιλαμβάνονται διαφορετικές εκφράσεις

Από την ηλικία των τριών μηνών, το μωράκι σας είναι σε θέση να καταλάβει πότε η έκφρασή σας προδίδει θετικά και πότε αρνητικά συναισθήματα. Μέχρι την ηλικία των εννέα μηνών, αρχίζει να διακρίνει τις συναισθηματικές αποχρώσεις και στις εκφράσεις των αγνώστων.

Ωστόσο, αυτή η ικανότητα φαίνεται ότι περιορίζεται κυρίως στους ανθρώπους που μοιάζουν περισσότερο με τους γονείς του – μεταξύ άλλων ως προς το χρώμα του δέρματος.

Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να νιώθει επιφυλακτικό απέναντι στους ανθρώπους που διαφέρουν από εκείνο όταν μεγαλώσει, προσπαθήστε να του προσφέρετε ένα περιβάλλον στα πλαίσια του οποίου θα έρχεται σε επαφή με άτομα διαφορετικής κουλτούρας και καταγωγής.

Τον σωστό ρυθμό μάθησης

Χωρίς να έχουν μπροστά τους κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή σημειώσεις για την ύλη που θα πρέπει να αφομοιώσουν ως το τέλος της χρονιάς, απορρίπτουν αυθόρμητα τα… μαθήματα που είναι είτε πολύ εύκολα είτε πολύ δύσκολα για εκείνα.

Επομένως, δώστε σημασία στις αντιδράσεις του: Αν παίζετε μαζί του και εκείνο φαίνεται να βαριέται ή αντιθέτως να βρίσκεται σε ένταση λόγω της υπερπληροφορίας, κάντε τις μετατροπές που απαιτούνται!

Να μοιράζονται

Αυτό δεν αφορά τα μωρά, αλλά τα νήπια που από ό,τι φαίνεται διαψεύδουν πανηγυρικά τα… κακόβουλα σχόλια εις βάρος τους. Βλέπετε, αν και έχουν τη φήμη ότι δεν μπορούν να μοιραστούν τίποτα με συνομηλίκους τους, μια νέα μελέτη απέδειξε ότι όχι απλώς ξέρουν πώς να το κάνουν, αλλά και το απολαμβάνουν.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες σύστησαν μια κούκλα σε 20 νήπια ηλικίας 22 μηνών και τους έδωσαν οκτώ κρακεράκια.

Στην αρχή, τα παιδάκια παρακολουθούσαν έναν ενήλικα να ταΐζει την κούκλα με τα κρακεράκια, ο οποίος στη συνέχεια τα ενθάρρυνε να κάνουν και εκείνα το ίδιο, προσφέροντας στην κούκλα ένα κράκερ που «βρέθηκε τυχαία» και ένα από το πιάτο τους. Τα παιδιά όχι απλώς έδωσαν και τα δύο κρακεράκια στην κούκλα, αλλά ήταν πιο χαρούμενα όταν της πρόσφεραν τα δικά τους.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Πότε το μωρό εμφανίζει άγχος για τα ξένα πρόσωπα;

6 συμβουλές για να μεγαλώσετε ένα χαρούμενο μωρό!

Λευκοί ήχοι για μωρά: Ποιοι είναι οι οικείοι ήχοι που τα ηρεμούν

Πως να καταλάβετε τη γλώσσα σώματος του μωρού σας!

5 πράγματα που δεν κάνουν καλό στην ψυχολογία του βρέφους

Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας χρειάζεται ψυχοθεραπεία

Μετάβαση στο περιεχόμενο