Διατροφή

3 τροφές που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας

Ο σίδηρος είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την καλή υγεία, καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου μέσω της αιμοσφαιρίνης και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

3 τροφές που είναι πλουσιότερες σε σίδηρο από το κρέας

1. Σουσάμι

Περιεκτικότητα σε σίδηρο: 16,8 mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια.
Σύγκριση με κρέας: Μια αντίστοιχη μερίδα κόκκινου κρέατος περιέχει περίπου 2,7 mg σιδήρου.

Το σουσάμι είναι πλούσιο σε μη αιμικό σίδηρο και ιδανικό για άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Συνοδεύστε το με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C για να αυξήσετε την απορρόφηση του σιδήρου.

2. Μανιτάρια Μορέλ (Morel Mushrooms)

Περιεκτικότητα σε σίδηρο: 14 mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια.
Σύγκριση με κρέας: Μια παρόμοια μερίδα κόκκινου κρέατος έχει λιγότερο από 3 mg σιδήρου.

Τα μανιτάρια μορέλ είναι όχι μόνο γευστικά αλλά και εξαιρετικά θρεπτικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

3. Φύλλα παντζαριού

Περιεκτικότητα σε σίδηρο: 2,7–3,1 mg σιδήρου ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα.
Σύγκριση με κρέας: Στη μαγειρεμένη μορφή τους, τα φύλλα παντζαριού προσφέρουν αντίστοιχη ή μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου από το κοτόπουλο.

Εκτός από σίδηρο, περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη C, ενισχύοντας συνολικά τη θρεπτική τους αξία.

Η ενσωμάτωση τροφών όπως το σουσάμι, τα μανιτάρια μορέλ και τα φύλλα παντζαριού στη διατροφή σου μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες σου σε σίδηρο.

Η κατανάλωση αυτών των τροφών σε συνδυασμό με πηγές βιταμίνης C θα βελτιώσει την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου, συμβάλλοντας σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

πηγή

Τροφές που βοηθούν για έναν καλύτερο ύπνο

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο