Παιδί και Ασφάλεια Προτεινόμενο

4 σημάδια ότι το παιδί σας μπορεί να είναι θύμα cyberbullying

Αποτέλεσμα της συνεχούς προόδου της τεχνολογίας και της έκθεσης μας σε αυτή είναι και η αναπόφευκτη, αργά ή γρήγορα, πρόσβαση των παιδιών σε συσκευές όπως κινητά ή tablet και κατ’ επέκταση στο διαδίκτυο. Αυτό που αρκετοί γονείς δεν γνωρίζουν ή αμελούν είναι πως η μη ελεγχόμενη πρόσβαση των ανήλικων στο διαδίκτυο εγκυμονεί διάφορους κινδύνους.Ένας από αυτούς είναι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyberbullying). Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α βρέθηκε πως το 43% των ανήλικων έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους και το 58% αυτών των παιδιών δεν ανέφεραν ποτέ τίποτα στους γονείς τους.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Τα σημάδια που ακολουθούν ενδέχεται να υποδεικνύουν ότι το παιδί σας πιθανόν να έχει υποστεί ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyberbullying). Σε περίπτωση που οι γονείς αντιληφθούν ένα ή περισσότερα από αυτά τα σημάδια θα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα με υποστηρικτικό τρόπο, συζητώντας με τα παιδιά τους ρωτώντας τι τους συμβαίνει και εκφράζοντας τις όποιες ανησυχίες τους με στόχο πάντα να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που προκαλεί αλλαγές στην συμπεριφορά των παιδιών.

  1. Αλλαγή στη συμπεριφορά (θυμός, λύπη, άγχος) μετά από την χρήση κινητού ή μετά από online επικοινωνία.
  2. Απομάκρυνση από οικογένεια, συγγενείς και φίλους.
  3. Άρνηση και εκνευρισμός για συγκεκριμένο μάθημα ή για το σχολείο γενικά / αυξανόμενα συμπτώματα κακής υγείας με αποτέλεσμα την απουσία από το σχολείο.
  4. Σημάδια κατάθλιψης- απογοήτευσης (συναισθηματικές αλλαγές)

Γενικότερα, η παρατηρητικότητα των γονέων ή/και των εκπαιδευτικών είναι μέγιστης σημασίας, ειδικότερα αν γνωρίζουν και για ποια σημάδια να παρακολουθούν, όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω,τότε η άμεση παρέμβασή τους πιθανόν να είναι σωτήρια ή ακόμα να σταματήσουν έναν ενδεχόμενο εκφοβισμό προτού καν αυτός να αρχίσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

 

 

7 απλά βήματα για να προστατευτείτε από τις τραπεζικές απάτες

12 συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών στην καθημερινότητα σας

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο