Μωρό

4 σημάδια που δείχνουν ότι το νεογέννητο ζεσταίνεται υπερβολικά

Τα βρέφη είναι πιο ευάλωτα στη ζέστη γιατί αδυνατούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους όπως οι ενήλικες, γι’ αυτό δώστε προσοχή στις παρακάτω ενδείξεις.

Οι νέοι γονείς έχουμε την τάση να παραφορτώνουμε τα μωρά μας με ρούχα και σκεπάσματα ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού, με το φόβο ότι αρκεί να φυσήξει ένα δροσερό αεράκι για να αρρωστήσουν. Στην πραγματικότητα όμως τα βρέφη είναι εξίσου ευάλωτα όχι μόνο στις πολύ χαμηλές αλλά και στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, γιατί δεν είναι ακόμα σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το μωρό σας δεν μπορεί να σας πει ότι ζεσταίνεται, αλλά ίσως προσπαθεί να σας το δείξει με τις παρακάτω αντιδράσεις. Φυσικά, καθεμία από αυτές δεν συνδέεται απαραίτητα με τη ζέστη αλλά μπορεί να οφείλεται και σε διάφορους άλλους παράγοντες! Παρ’ όλα αυτά, αν τις παρατηρήσετε ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε τώρα που έρχεται το καλοκαίρι είναι η θερμοκρασία του δωματίου.

Κοκκινίζει υπερβολικά
Τα μωρά λίγων εβδομάδων έχουν το κοκκίνισμα στο τσεπάκι: αρκεί ένα δυνατό κλάμα για να αλλάξει χρώμα η επιδερμίδα τους. Ωστόσο, αν δείτε το βρέφος σας να κοκκινίζει ασυνήθιστα έντονα και ιδιαίτερα αν αυτή η κοκκινίλα επιμένει και συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως πυρετό ή εμετό, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο.

Κλαίει ασταμάτητα
Συνήθως το κλάμα σημαίνει ότι πεινάει ή θέλει άλλαγμα. Αν, ωστόσο, αφού ικανοποιήσετε αυτές τις ανάγκες του, το μωρό σας συνεχίζει να κλαίει, δοκιμάστε να ελαφρύνετε το ντύσιμό του.

Ιδρώνει
Είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι ζεσταίνεται. Ελέγξτε λοιπόν αν είναι υγρή η επιδερμίδα του, ιδιαίτερα στην πλάτη, το λαιμό, το στήθος ή το κεφάλι. Ωστόσο, ο ιδρώτας μπορεί να οφείλεται όχι μόνο σε υψηλή θερμοκρασία δωματίου αλλά και σε πυρετό. Αν λοιπόν το εξωτερικό περιβάλλον δεν τον δικαιολογεί, θερμομετρήστε το μωρό.

Ασυνήθιστη ανησυχία στον ύπνο
Τα περισσότερα μωρά ξυπνούν πολλές φορές στη διάρκεια της νύχτας, αλλά αν το δικό σας αρχίσει να ξυπνάει σε ώρες που μέχρι τώρα κοιμόταν και ιδιαίτερα αν δυσκολεύεται να αποκοιμηθεί, ίσως για τη δυσφορία του να ευθύνεται το γεγονός ότι ζεσταίνεται.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

9 τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του μωρού

5 κανόνες για να φροντίσετε σωστά το δέρμα του μωρού σας

Tips για να ντύσετε εύκολα το νεογέννητο μωράκι σας – Δείτε το βίντεο

Πότε αρχίζουν τα μωράκια να χαμογελούν συνειδητά;

Γιατί τα μωρά είναι σημαντικό να περνούν χρόνο μπρούμυτα

Που οφείλεται ο λόξιγκας του μωρού

Μετάβαση στο περιεχόμενο