Ομορφιά

4 συμβουλές για να αποφύγετε την ακμή λόγω της προστατευτικής μάσκας

Με τον κορονοϊο να βρίσκεται σε εξέλιξη, η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει πολύ. Πλέον, γάντια μίας χρήσης και προστατευτική μάσκα έχουν μόνιμη θέση στην τσάντα μας.

Η πολύωρη χρήση της μάσκας ωστόσο, δημιουργεί πολλά προβλήματα στο δέρμα. Ερεθισμούς πίσω από αυτά αυτιά και στα σημεία που εφάπτεται με το δέρμα αλλά και σπυράκια. Μάλιστα, υπάρχει το φαινόμενο «Maskne» που είναι ο συνδυασμός των λέξεων μάσκα + ακμή.

Το φαινόμενο αυτό αναφέρεται σε όσους φοράνε πολλές ώρες κάθε ημέρα τη μάσκα με αποτέλεσμα της μείωσης οξυγόνου του δέρματος αλλά και κατακράτηση των φυσικών ελαίων και των ρύπων. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κοκκινίλες, σπυράκια και ροδόχρος ακμή.

Παρακάτω δείτε 4 συμβουλές που θα καταπολεμήσουν τα παραπάνω φαινόμενα:

Καθαρίστε το δέρμα σωστά δύο φορές την ημέρα: Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση ήπιων καθαριστικών χωρίς άρωμα και χλιαρό νερό. Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή, επιλέξτε ένα αφρίζον προϊόν καθαρισμού, ενώ εάν είναι από τη φύση του ξηρό ή ευαίσθητο, επιλέξτε ένα καθαριστικό σε μορφή κρέμας. Και πάντα να στεγνώνετε το πρόσωπό σας ταμπονάροντάς το απαλά με μια πετσέτα χωρίς να το τρίβετε. Ιδανικά στοχεύετε στον καθαρισμό δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ενώ εάν κατά τη διάρκεια της ημέρα ιδρώσετε υπερβολικά κάτω από τη μάσκα αλλάξτε την αμέσως, και πριν φορέσετε την καινούργια, σκουπίζετε το δέρμα σας με ένα μαντιλάκι καθαρισμού (που πάντα είναι σκόπιμο να έχετε μαζί σας). 

Αυξήστε την ενυδάτωση: Η διατήρηση της φυσικής υγρασίας του δέρματος είναι το κλειδί για αποφυγή ξεσπασμάτων ακμής και ερεθισμών, ενώ αφήνει στην επιδερμίδα σας μια αίσθηση μεγαλύτερης άνεσης κάτω από τη μάσκα.Η εφαρμογή μια ενυδατικής κρέμας με αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και αποφρακτικές ιδιότητες, εκτός από το ότι θωρακίζει την επιδερμίδα από την ξηρότητα, προστατεύει επίσης από πιθανή μόλυνση των πόρων. Συστατικά όπως γλυκονολακτόνη, πανθενόλη, ceramids, γλυκερίνη και η νιασιναμίδη, θεωρούνται από τους δερματολόγους ιδανικά για την ενίσχυση της ενυδάτωσης, ενώ ενθαρρύνουν την επούλωση του δέρματος. Εφαρμόστε την κρέμα μια φορά το πρωί και μια φορά το βράδυ.

Αποφύγετε να φοράτε μακιγιάζ κάτω από μάσκα: Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση του κινδύνου απόφραξης των πόρων και της συσσώρευσης βακτηρίων στο δέρμα. Καλύτερα να απλώνετε μια κρέμα BB ή αντηλιακό με χρώμα ώστε να χαρίσετε στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη, χωρίς το ρίσκο του maskne.

Προσέξτε την υπερβολική απολέπιση: Καθώς το φυσικό φράγμα του δέρματος ταλαιπωρείται ήδη σφοδρά από τη μάσκα, η περαιτέρω απολέπιση μπορεί να προκαλέσει πλήρη απογύμνωση της επιδερμίδας, οδηγώντας σε μικρούς τραυματισμούς και έντονες ερυθριάσεις. Αν είναι απαραίτητο, δοκιμάστε ήπιες απολεπιστικές φόρμουλες με ένζυμα, επειδή προκαλούν μια πιο ήπια απολέπιση σε σχέση με τα οξέα και τους κόκκους, και είναι λιγότερο ερεθιστικές για το ταλαιπωρημένο δέρμα σας.

Διαβάστε σχετικά

Ακμή και εφηβεία – Τρόποι αντιμετώπισης

7 λάθη που κάνετε όταν ξεβάφεστε και κάνουν κακό στο δέρμα σας!

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο