Εγκυμοσύνη / Γέννα

4 tips να προετοιμάσετε το σώμα σας για μία εγκυμοσύνη

Αν θέλεις να μείνεις έγκυος και το προγραμματίζεις, τότε πρέπει να ξεκινήσεις την προετοιμασία ήδη από πριν.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το υγιές βάρος

Αν έχεις περισσότερα ή λιγότερα κιλά, τότε ίσως δυσκολευτείς περισσότερο να μείνεις έγκυος. Το βάρος επηρεάζει άμεσα τον κύκλο αλλά και τα ωάρια. Επιπλέον, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της κύησης που σχετίζονται με το βάρος, όπως η αυξημένη αρτηριακή πίεση. Βελτίωσε τη διατροφή σου και απομάκρυνε απο αυτή το junk food και τα τρανς λιπαρά. 

Η γυμναστική

Ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν ένα συστηματικό πρόγραμμα γυμναστικής. Δεν είναι ανάγκη να είναι πολλές φορές την εβδομάδα, ή πολύ έντονο. Ακόμα και ήπια άσκηση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, αρκεί ώστε να έχεις μία καλή φυσική κατάσταση.

Οι βιταμίνες

Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις κάποιες βασικές βιταμίνες από νωρίς. Αφού κάνεις αιματολογικές εξετάσεις, φρόντισε να αναπληρώσεις με συμπληρώματα τις βιταμίνες που σου λείπουν. Επιπλέον, ένας ακόμα λόγος είναι πως θα μάθεις την εγκυμοσύνη σου μετά από κάποιες εβδομάδες. Θέλεις το σώμα σου να είναι πλήρως «εξοπλισμένο» με βιταμίνες. Σίδηρος, μαγνήσιο και ασβέστιο είναι το τρίπτυχο για τις βιταμίνες του εμβρύου.

Η έκθεση σε χημικά

Η πολύωρη έκθεση σε χημικά μπορεί να δυσκολέψουν τη διαδικασία. Φυτοφάρμακα, λιπάσματα, μελάνια, μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητά του. Αν η δουλειά σου σε εκθέτει σε κάποιο από αυτά, ή άλλα χημικά, τότε μίλησε με τον γιατρό σου ώστε να σου πει τι να αποφύγεις και πώς μπορείς να το χειριστείς.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Τα 8 καλύτερα φαγητά για τη ναυτία και τις καούρες της εγκυμοσύνης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο