Διατροφή

4 τρόποι για να δημιουργήσετε συνήθειες υγιεινής διατροφής στα παιδιά

Μπορείτε να βοηθήσετε και να διαμορφώσετε τις προτιμήσεις και τις στάσεις του παιδιού σας απέναντι σε θρεπτικά τρόφιμα οδηγώντας το σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Δείτε πώς:

1. Πηγαίνετε για ψώνια μαζί με τα παιδιά για να τα διδάξετε πώς να κάνετε επιλογές υγιεινής διατροφής

Για να δείξετε στο παιδί σας τις επιλογές της υγιεινής διατροφής, γεμίστε το καλάθι σας με φρέσκα προϊόντα και κόψτε τις επεξεργασμένες τροφές.

2. Αφήστε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε

Όποια και αν είναι η ηλικία των παιδιών σας, μπορούν να βοηθήσουν στην κουζίνα. Το νήπιο σας μπορεί να μην είναι σε θέση να κόβει λαχανικά, αλλά σίγουρα μπορεί να κόψει με τα χέρια ένα μαρούλι για μια σαλάτα ή να βάλει ψωμί σε ένα καλάθι. Τα παιδιά ηλικίας 9 ή 10 ετών μπορούν να ανακατέψουν σάλτσες ή να μετρήσουν τα συστατικά.

3. Μην έχετε άγχος σχετικά με την ποσότητα φαγητού που τρώει

Μπορεί να γυαλίζει τα πάντα στο πιάτο του μια μέρα και την επόμενη να φάει δύο μπιζέλια και να δηλώσει ότι έχει χορτάσει. Αυτή είναι μια απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά για ένα παιδί που μεγαλώνει και δεν έχει πρόβλημα με τα κιλά του (με τις καμπύλες ανάπτυξης).

4. Μην απαγορεύετε τα ανεπιθύμητα τρόφιμα

Αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπετε στο παιδί σας να τρώει μία καραμέλα την ημέρα. Ο περιορισμός της επεξεργασμένης τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες είναι μια καλή ιδέα. Αλλά αν προσπαθήσετε να τα απαγορεύσετε τόσο πολύ όπως ένα γλειφιτζούρι στο σπίτι σας, το παιδί σας είναι πιο πιθανό να φάει ό,τι υπάρχει σε ζάχαρη στο σπίτι ενός φίλου. Ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε τα γλυκά σνακ είναι να καθιερώσετε μια ημέρα την εβδομάδα που το παιδί θα μπορεί να τρώει όποιο γλυκό θέλει. Προσπαθήστε να το οδηγήσετε προς τα υγιεινά σνακ όπως καρύδια με σταφίδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο