Βιβλίο

4+1 γλυκές ιστορίες για τα καλύτερα Χριστούγεννα ever!

Η Φρουτοχώρα και το Βασίλειο του Πρίγκιπα Μήλου

Μια ζωντανή ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό και την παιδική αυτοεκτίμηση

Ένα παιδικό βιβλίο για το μπούλινγκ και την αντιμετώπισή του

Τι μαθήματα ζωής μπορεί να μας διδάξει μια μικρή μπανάνα με μαύρες βούλες;

Πόση σημασία έχει η παρουσία μιας σπουδαίας εκπαιδευτικού, της κυρίας Λάουλας Φράουλας, αλλά και του ζεστού οικογενειακού περιβάλλοντός της;

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη δύναμη της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, η οποία μπορεί να νικήσει ακόμα και το δύσκολο βίωμα του σχολικού εκφοβισμού! Μπορείς να γίνεις ό,τι θες, αρκεί πολύ να
το θες και κάθε μέρα δυνατά να το λες!

Από την καθηγήτρια Ψυχολογίας Ευαγγελία Καλλιανιώτη, ένα αφηγηματικό παραμύθι για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας κ.ά. Απολαύστε το και διαδώστε το πανανθρώπινο μήνυμά του!

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Ευαγγελία Καλλιανιώτη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήµιο Κρήτης το 2012. Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ειδική αγωγή παιδιών και εφήβων µε µαθησιακές δυσκολίες και προβλήµατα συµπεριφοράς. Είναι κάτοχος πιστοποίησης «Αθήνα Τεστ», που είναι ειδικό εργαλείο για την διάγνωση των Μαθησιακών Δυσκολιών.

Ακόµα είναι κάτοχος πιστοποίησης «ΕΔΕΠΠΕ» (Ερωτηµατολόγιο Δια-Προσωπικής και Ενδο-Προσωπικής προσαρµογής παιδιών και εφήβων). Παράλληλα έχει ειδικευθεί µε πληθώρα σεµιναριακών παρακολουθήσεων, κλινικής και πρακτικής εξειδίκευσης στο άγχος, τις κρίσεις πανικού, την ψυχολογική διαχείριση χρόνιων και αυτοάνοσων νοσηµάτων νοσηµάτων και την κατάθλιψη.

Εργασιακά, έχει διατελέσει καθηγήτρια του Αττικού Κολεγίου Αθηνών και του ΙΕΚ Ιπποκράτειος. Έχει εργασθεί εθελοντικά σε δοµές παιδιών και ηλικιωµένων στην Κρήτη , κατά τη διάρκεια των σπουδών της. Εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της µε παιδιά µε Μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και ως Ψυχολόγος Ενηλίκων-Παίδων.

Πραγµατοποιεί επίσης, κύκλους σεµιναρίων στον ιδιωτικό τοµέα πάνω στην εργασιακή Ψυχολογία και την υποστήριξη εταιρικού προσωπικού. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλµατος από το 2013 και το γραφείο της βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος 1 στην Καλαµάτα, στον τρίτο όροφο.

Δείτε το βιβλίο

 

Ένα σποράκι, ένα πετραδάκι και το ταξίδι στο φως

Ένα παραμύθι ψυχικής ενδυνάμωσης που αναδεικνύει όχι τόσο την αφετηρία, αλλά τον προορισμό

Ένα παιδικό βιβλίο γεμάτο συναισθήματα!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι µπορούµε να καταφέρουµε οι άνθρωποι; Κάποιοι µπορεί ναι και κάποιοι µπορεί και όχι. Αλλά είµαι σχεδόν σίγουρη ότι κανείς σας δεν έχει αναρωτηθεί τι µπορεί να κάνει ένα τόσο δα µικρό σποράκι. Μπορεί άραγε να φτάσει να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσµο και να γίνει πρωτοσέλιδο σε ένα διάσηµο περιοδικό; Και αν µπορεί ένα τόσο δα µικρό σποράκι να τα καταφέρει, τι µπορεί άραγε να κάνει ένα µικρό παιδί –που και αυτό από ένα σποράκι ξεκινάει–, µέχρι πού µπορεί να φτάσει; Αν στο κάτω κάτω τα κατάφερε ένα µικρό σποράκι, γιατί όχι και ένα µικρό παιδί, γιατί όχι όλοι εµείς.

Γιατί τι χρειάζεται ένα σποράκι για να ανθίσει; Η απάντηση στις σελίδες αυτού του παραµυθιού.

Ένα παραµύθι που µιλάει για τα συναισθήµατα, για τις εσωτερικές µας δυνάµεις, για την πίστη στον εαυτό µας και στους σηµαντικούς άλλους, για το θάρρος, την ελπίδα, για την υπέρβαση των δυσκολιών, την προσπάθεια, το να µην τα παρατάς.

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Κατερίνα Γκαζγκάζη όπως ο ήρωας του παραµυθιού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα από το βορρά µέχρι το νότο. Σε αυτό το ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και επειδή της άρεσε να µαθαίνει για τη ζωή και τον άνθρωπο, αποφοίτησε από το Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας και µετέπειτα από το Τµήµα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Msc) του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου και είναι µέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστηµικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας (ΕΕΣΣΚΕΨΟ).

Η ανάγκη για το ταξίδι της γνώσης και για επαγγελµατική και προσωπική εξέλιξη οδήγησαν παράλληλα σε µετεκπαιδεύσεις σε διάφορα επιστηµονικά πεδία σχετικά µε την Ψυχολογία. Σαν τον Σπύρο το σποράκι και η ίδια ταξίδεψε και συνάντησε εύφορες πεδιάδες της γνώσης όπως η εκπαίδευση και εποπτεία στη Συστηµική Ψυχοθεραπεία, στη Μονάδα Θεραπείας Οικογένειας και Ζεύγους του Ψυχιατρικού Νοσοκοµείου Αττικής και µετέπειτα συνυπήρξε σε οµάδα εκπαίδευσης, εποπτείας και προσωπικής ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Αντίστιξη στη Συστηµική–Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία, αναζητώντας για πετραδάκια και για το θεραπευτικό φως του ήλιου που ζεσταίνει και δεν καίει. Το ταξίδι της είχε και άλλες στάσεις στη γνώση όπως στη ∆ιάγνωση και Συµβουλευτική Μαθησιακών ∆υσκολιών, στη Χορήγηση και Ερµηνεία σε διάφορα τεστ Αξιολόγησης.

Από το 2000 έως σήµερα έχει εργαστεί σε πολλές θέσεις εργασίας σχετικές µε τα αντικείµενα σπουδών στον ιδιωτικό και δηµόσιο φορέα. Αντίθετα από τον Σπύρο το Σποράκι έφυγε από τις εύφορες πεδιάδες του Βορρά και προσγειώθηκε στο πέτρινο καράβι του Ρίτσου ενώ διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως Ψυχολόγος-Συστηµική Ψυχοθεραπεύτρια στην κοιλάδα της Σπάρτης και µε αυτό το παραµύθι προσπάθησε να ενώσει ένα παιδικό όνειρο µε τις γνώσεις της από όλο αυτό το ταξίδι και να γράψει παραµύθια για µικρά και µεγάλα παιδιά, ή αλλιώς για το εσωτερικό παιδί που όλοι έχουµε µέσα µας.

 

Δείτε το βιβλίο

 

Ο γαϊδαράκος Θαλής και το τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη

Μια ιστορία για την αγάπη και την ενσυναίσθηση

 

Μαθαίνουμε για την ενσυναίσθηση μέσα από ένα μοναδικό παραμύθι!
Κάποτε, σε ένα µικρό χωριουδάκι, ζούσε
ένας καλόκαρδος γέροντας, ο µπαρµπα-Γιάννης,
και ένας ευαίσθητος γαϊδαράκος, ο Θαλής.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας µας µοιράζονται ένα κοινό χάρισµα: επικοινωνούν τα συναισθήµατά τους σε µια γλώσσα που δεν χρειάζονται οι λέξεις. Ποια είναι όµως αυτή η γλώσσα; Πώς λειτούργησε όταν τα πράγµατα ζόρισαν και οι ήρωες έπρεπε να διαπραγµατευτούν µε τη σκληρή πραγµατικότητα; Πώς η παρέα αυτή κατάφερε να επικοινωνήσει και να διεκδικήσει τη χαρά, πέρα από τον φόβο, την οργή και την αποµόνωση;

Ερωτήµατα που λειτουργούν ως βάση, θίγοντας το γνώρισµα της ενσυναίσθησης. Ερωτήµατα που θα απαντηθούν µέσα από την τρυφερή αυτή ιστορία. Πάρτε θέσεις λοιπόν, µικροί και µεγάλοι, καθίστε αναπαυτικά, ανοίξτε τα µάτια της ψυχής σας και πάµε να απολαύσουµε µαζί την περιπέτεια των φίλων µας, που «τόσα ηλιοχαµόγελα σκορπίζουν στις χιονισµένες σκέψεις του µυαλού, να λιώσουν πάγοι, να ελαφρύνουν τα φυλλοκάρδια που πονούν».

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Βασιλική Πίτση γεννήθηκε το 1967 στο Κιάτο Κορίνθου. Μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται µόνιµα. Το 2014 αποφοίτησε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήµιο µε σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισµό, επιµορφώσεις στην Ιστορία Τέχνης και προσεγγίσεις στον Θεατρικό Λόγο και την Ποίηση και συνέχισε τις σπουδές της στην Ηγεσία και Μάνατζµεντ.

Έχει πάρει µέρος σε διαγωνισµό παιδικού διηγήµατος του Ερυθρού Σταυρού µε το διήγηµα «Ειρήνη για όλους», κερδίζοντας τιµητικό τίτλο. Επίσης, σε ποιητικούς διαγωνισµούς του Σωµατείου Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες» το 2018, µε το ποίηµα «Αποτυπώµατα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου», ενώ συµµετείχε στην εκδήλωση «Δείπνο στο σκοτάδι» το 2016, αφιερωµένη στον κόσµο των αισθήσεων για ανθρώπους µε προβλήµατα όρασης. Τα έτη 2014 και 2015 ασχολήθηκε γράφοντας θεατρικές παραστάσεις σε ξενοδοχειακό συγκρότηµα της Ρόδου.

Δείτε το βιβλίο

 

Η Ελπίδα, η Γκρίζα Γη και η Γη της Μουσικής

Αλλάζοντας τον κόσμο με αγάπη και αποφασιστικότητα

Η Ελπίδα δεν είναι απλά ένα µικρό παιδί. Η Ελπίδα είναι µια µεγάλη µαχήτρια. Θέλει και αγωνίζεται να αλλάξει την Γκρίζα Γη και µαζί µε αυτή, oλόκληρο τον κόσµο! Έχει τα δικά της όπλα και τους δικούς της συµµάχους σε αυτή την προσπάθεια, αλλά τα δικά της όπλα δεν είναι σαν αυτά που χρησιµοποιούν οι άνθρωποι. Τα όπλα της Ελπίδας δεν προκαλούν ούτε πόνο ούτε δυστυχία.

Άραγε θα καταφέρει να το πετύχει; Τι θα της κοστίσει αυτός ο αγώνας; Και ποιος θα είναι εκεί για να τη βοηθήσει; Εγώ και εσύ θα σταθούµε αµέτοχοι στον αγώνα αυτόν ή θα γίνουµε κι εµείς µικρά παιδιά και ταυτόχρονα µεγάλοι µαχητές;

Πάµε, λοιπόν, µαζί µε την Ελπίδα να χτίσουµε όµορφους κόσµους, από την αρχή!

Μια µαγική περιπέτεια για µικρά παιδιά-µεγάλους µαχητές ξεκινά!
Πώς γίνεται να αποκτήσει χρώµα ένας κόσµος µουντός και άχαρος; Η απάντηση κρύβεται στα όνειρα των παιδιών!

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Κούτουλα Αγγελική γεννήθηκε το 1983 σε ένα µικρό χωριό της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων αλλά την κέρδισε η ζαχαροπλαστική όπου και εργάστηκε σε ξενοδοχεία σε όλη την χώρα. Η αγάπη και η προσφορά της προς τα παιδιά ξεκίνησε από την φοιτητική της ηλικία όταν άρχισε να ασχολείται µε την κατήχηση.

Δείτε το βιβλίο

 

Panda for Kids

Κοίτα μέσα σου και δημιούργησε έναν κόσμο μαγικό!

 

Υπάρχει μέρος που μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να είσαι ευτυχισμένος;

Υπάρχει και βρίσκεται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου!

Ένα παιδικό βιβλίο coaching γεμάτο φαντασία, ιστορίες ψυχικής ενδυνάμωσης, ενσυνειδητότητα, στοχοθεσία, ζωγραφική, πρακτικές ασκήσεις και ιδέες χαλάρωσης για τους μικρούς μας Ήρωες. Αγκαλιάζοντας τη μοναδικότητα, τη διαφορετικότητα και τα ταλέντα του κάθε παιδιού τα ενθαρρύνουμε να πιστεύουν στον εαυτό τους και να προχωρούν στη ζωή, με απώτερο σκοπό την ευημερία τους.

Ο Χαρούλης το πάντα και η φίλη του η Κοκό η μαϊμού εμπνέουν τα παιδιά να ζήσουν ευτυχισμένα με μια σειρά δραστηριοτήτων που ξεδιπλώνει όλο το δυναμικό τους. Βασιζόμαστε στους πυλώνες της μεθόδου Life Coaching για παιδιά.

Βιογραφικό συγγραφέα
Ονοµάζοµαι Εύη Γιαννακοπούλου. Στο νηπιαγωγείο µου άρεσε ν’ ακούω παραµύθια και στο δηµοτικό πλατσούριζα τα καλοκαίρια στο νερό! Στη διάρκεια των σπουδών µου (Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης), κέρδισαν την καρδιά µου τα µαθήµατα Eπιστηµονικής Φαντασίας, Θεάτρου, καθώς και το τραγούδι.

Πήγα κατασκήνωση και παρακολούθησα εκπαιδεύσεις για την ψυχολογία και τη δηµιουργική απασχόληση των παιδιών. Μαζί µε τα παιδιά αξιοποιήσαµε τις κατάλληλες δραστηριότητες σε εκπαιδευτικούς χώρους. Η αγάπη µου για τους µικρούς µας Ήρωες και η παιδική µου περιέργεια µε ωθούν στην αναζήτηση νέων τρόπων, οι οποίοι τους εµπνέουν να είναι ο εαυτός τους και να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους σ’ ένα περιβάλλον αγάπης, δηµιουργικότητας και ενθάρρυνσης. Ένας από αυτούς, είναι το Life Coaching για παιδιά και για εφήβους. Χάρη σ’αυτό εµπνέονται στο ν’ ανακαλύψουν τις αξίες τους, ν’ αναπτύξουν τις ψυχικές και νοητικές τους δυνάµεις και να εκπληρώσουν στόχους, σύµφωνα µε τα δικά τους ενδιαφέροντα και όνειρα!

Website: www.pandaforkids.gr
Email: info@pandaforkids.gr
Instagram: panda.forkids

Δείτε το βιβλίο

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του κάνουν rappel και χαρίζουν δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο