Εκδηλώσεις Έφηβος - Φοιτητής

Πύργος: Το 18ο κινηματογραφικό φεστιβάλ για παιδιά και νέους ξεκινά το Σάββατο 28/11

Το 18ο μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας με αποδέκτες παιδιά και νέους, το φεστιβάλ που ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς πριν μερικές μέρες χαρακτήρισε «μια καλή είδηση μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε», ξεκινά το Σάββατο 28/11 και διαρκεί εως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στον Πύργο, συγκριμένα στον κινηματογράφο Απόλλων (αλλά και Πάτρα, Αίγιο, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Γαστούνη).

Και ξεκινά με καλά νέα, αφού o υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του ΥΠΠΟ να αγκαλιάσει τον θεσμό προχωρώντας στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας.

kinimatografiko-festival-juniorsclub

Στο φετινό φεστιβάλ διαγωνίζονται 68 ταινίες για παιδιά και νέους από 45 χώρες που καταπιάνονται με ζητήματα όπως: οικογενειακές σχέσεις, θάνατος, φιλία, φυσικό και σχολικό περιβάλλον, παγκοσμιοποίηση, οικολογία και ανοχή στην διαφορετικότητα.

Για μια εβδομάδα, στην πιο χαρούμενη κινηματογραφική γιορτή της Ελλάδας, ο Πύργος μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο κινηματογραφικό εργαστήρι . Τα παιδιά αφήνουν στην άκρη τα tablet, κλείνουν την τηλεόραση και αποδεικνύουν με την ενθουσιώδη συμμετοχή  τους ότι μία καλή κινηματογραφική ταινία μπορεί να είναι και ψυχαγωγική και εκπαιδευτική!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> Ελλάδα

Μετάβαση στο περιεχόμενο