Gadget - Τεχνολογία

Η καινοτομία στην υπηρεσία των παιδιών

Καινοτόμες εφευρέσεις θα βοηθήσουν στην καταγραφή των παιδικών εμβολιασμών και τη μείωση της εξάπλωσης των ασθενειών.

Ένα κολιέ που αποθηκεύει ηλεκτρονικά, στοιχεία για την υγεία, ώστε να διευκολύνει την καταγραφή των παιδικών εμβολιασμών κι ένα φορητό σαπούνι που βοηθά στη μείωση της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών, ενθαρρύνοντας το πλύσιμο των χεριών, κέρδισαν το διαγωνισμό «Wearables for Good» που πραγματοποίησαν η UNICEF, η ARM και το frog.

Οι καινοτόμες εφευρέσεις, αμφότερες δημιουργημένες από ομάδες Ινδό-Αμερικανών, θα λάβουν βραβείο 15.000 δολαρίων και υποστήριξη και καθοδήγηση από ειδικούς συνεργάτες.

paidi-kolie1-juniorsclub

Το «Khushi Baby» είναι ένα κολιέ αποθήκευσης στοιχείων, το οποίο μπορεί να καταγράψει το ιστορικό εμβολιασμών των παιδιών, μέχρι και για 2 χρόνια. Χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία, για να λάβει και να στείλει πληροφορίες μέσω ενός smartphone. Τα στοιχεία συγχρονίζονται και μεταφέρονται σε μια βάση δεδομένων, προσβάσιμη στους υγειονομικούς αξιωματούχους.

Το «SoaPen», είναι ένα προσωπικό εργαλείο υγιεινής, με τη μορφή ενός σαπουνιού-κραγιόν που ενθαρρύνει την πρακτική του πλυσίματος των χεριών, ανάμεσα σε μαθητές ηλικίας 3-6 ετών. Οι δάσκαλοι και οι γονείς μπορεί να σχεδιάσουν, ή να γράψουν στο δέρμα ενός παιδιού, για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την πρακτική του πλυσίματος των χεριών, μειώνοντας παράλληλα την εξάπλωση ασθενειών.

Ο διαγωνισμός «Wearables for Good», ξεκίνησε το Μάιο του 2015 και σύντομα έγινε μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές προκλήσεις παγκοσμίως, προσελκύοντας 2.000 συμμετέχοντες από 65 χώρες, που παρουσίασαν συνολικά 250 σχέδια εφευρέσεων. Ο διαγωνισμός επικέντρωσε στην δημιουργία φορητών συσκευών που μπορούν να μετατραπούν σε σωτήρια εργαλεία για τα παιδιά και μπορούν να λειτουργήσουν σε κάθε περιβάλλον.

Μετάβαση στο περιεχόμενο