Σχέσεις

5 απαραίτητες συνήθειες για μια υγιή σχέση!

Σε μια υγιή σχέση  οφείλεις τόσο εσύ όσο και ο σύντροφος σου να κάνετε συνεχείς προσπάθειες για να είστε καλά. Μια χαρούμενη σχέση μπορεί να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη, μπορεί να σε γεμίσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά αλλά και να σου μειώσει το άγχος στη ζωή σου. Παράλληλα όμως καλό είναι να είσαι ανεξάρτητη, συναισθηματικά καλλιεργημένη και έτοιμη για οτιδήποτε προκύψει στη ζωή σου με το σύντροφο σου.

Κάθε σχέση περνάει τις καλές του φάσεις, τις ουδέτερες και τις κακές. Πάντα όμως υπάρχει τρόπος να καλυτερέψουν τα πράγματα αρκεί να θυμάστε τον αρχικό λόγο που είστε μαζί. Εδώ θα βρεις 5 απαραίτητες συνήθειες για να διατηρήσεις μια όμορφη σχέση με έναν άντρα!

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

1. Φροντίστε να συζητάτε για την πορεία της σχέσης σας!

Είναι σημαντικό να κάνετε που και που μια ανασκόπηση της σχέσης σας, μια συζήτηση για το τι έχει πάει στραβά τον τελευταίο καιρό αλλά και σε τι έχετε προοδέψει ως ζευγάρι. Μια ήρεμη ανάλυση της σχέση σας θα σας κάνει να αποκτήσετε αυτογνωσία και θα ξέρετε που πρέπει να εστιάσετε για να καλυτερεύσει η σχέση σας.

Ανακαλύπτοντας τις σκέψεις του αγαπημένου σου αλλά και εκείνος τις δικές σου, θα γίνετε πιο δυνατοί και δεμένοι. Διατηρώντας μια τέτοια καλή επικοινωνία θα νιώθεις και εσύ αλλά και αυτός πιο ασφαλής στη σχέση σας και θα είστε πιο σίγουροι και αποφασισμένοι για το κοινό σας μέλλον!

2. Εξελιχθείτε ως ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστά άτομα!

Η εξέλιξη σε μια υγιή σχέση σας αφορά τόσο ως ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστά άτομα. Είναι πολύ όμορφο το να μπορείτε να εξελιχθείτε μαζί και να βλέπετε θετικά όσες αλλαγές συμβαίνουν στη σχέση σας. Τι πιο λογικό και υγιές από το να αλλάζετε; Αποδεχτείτε αυτές τις αλλαγές μεγαλώνοντας αλλά κρατήστε σταθερά κάποια βασικά στοιχεία της σχέσης σας όπως την αγάπη!

3. Διαχειριστείτε σωστά τους τσακωμούς σας για μια υγιή σχέση!

Το πως διαφωνείτε αλλά και πως διαχειρίζεστε τους τσακωμούς σας ως σχέση είναι άξια προσοχής. Είναι φυσιολογικό να έχετε διαμάχες αλλά το πως αντιδράτε μέσα σε αυτές είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Χρήσιμο είναι το να συζητάτε αφού ξεπεραστεί η μεγάλη ένταση σε έναν τσακωμό. Έτσι δε θα ειπωθούν λόγια που μετά μπορεί να μετανιωθούν, το θέμα θα λυθεί πιο ήρεμα και θα υπερτερεί η λογική στη συζήτηση έναντι του συναισθήματος.

Βοηθητικό είναι επίσης το να θυμάσαι να μη στοχοποιείς τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου αλλά τη πράξη που έκανε και σε ενόχλησε. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην πάρει άλλες διαστάσεις η συζήτηση και να καταλήξετε να μαλώνετε για άλλους λόγους. Πρέπει επίσης να θυμάσαι ότι οι δυσκολίες μπορεί να χρειαστούν καιρό για να ξεπεραστούν!

4. Μη προσπαθείτε να αλλάξετε ο ένας τον άλλον!

Δε μπορεί να μας αρέσουν τα πάντα σε ένα άτομο και αυτό είναι εντάξει. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί και πρέπει να κάνει μερικές μικρές αλλαγές για να μπορεί να συμβιώνει με έναν σύντροφο, όσο αυτές οι αλλαγές δεν είναι κόντρα ρόλος στη προσωπικότητα του. Δε χρειάζεται να πιέζεσαι για να ευχαριστήσεις τον σύντροφο σου ούτε να υποκρίνεσαι ότι είσαι άλλος άνθρωπος. Το ίδιο ισχύει και για τον άντρα που έχεις απέναντι σου!

5. Δώστε σημασία στο να κάνετε πράγματα ξεχωριστά!

Όταν βρίσκεσαι σε μια σοβαρή σχέση μπορεί να νομίζεις ότι πρέπει να είσαι ένα με τον σύντροφο σου. Αυτό όμως δεν ισχύει, μπορεί μάλιστα να καταστρέψει τη σχέση σας. Το να είστε πάντα και παντού μαζί ως ζευγάρι μπορεί να καταλήξει πιεστικό και τοξικό για τη σχέση σας. Μπορεί να είστε ζευγάρι ή ακόμα και παντρεμένοι αλλά ο καθένας δικαιούται τον προσωπικό του χρόνο και χώρο. Αυτό μάλιστα θα σας αναζωγοωνεί και θα φέρνει παραπάνω ενδιαφέρον στη σχέση σας!

UniPro  δίπλα σου όπου κι αν είσαι!

ceid-courses.gr

Διαβάστε επίσης

Τι λέει για την προσωπικότητά σας το σχήμα των χειλιών σας;

Πώς να εξασφαλίσετε την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας

Ψυχολογία των χρωμάτων: Τι δείχνει το αγαπημένο σας χρώμα για τον χαρακτήρα σας

10 σημαντικές απαντήσεις για το σεξ στην εγκυμοσύνη!!!

UNIPRO: Γιατί είναι η πρώτη επιλογή στην Ελλάδα, για Φοιτητικές Εργασίες – Projects – Πτυχιακές – Διπλωματικές?

Μοριοδοτούμενα Προγράμματα όλων των ειδικοτήτων μέσω Ασύγχρονης Διαδικτυακής Διδασκαλίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο