Σχέσεις

5 ενδείξεις ότι έχετε ισχυρό συναισθηματικό δεσμό

Συχνά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τις διαφορές μεταξύ μιας περιστασιακής και μιας σοβαρής σχέσης – ειδικά όταν αυτή είναι στην αρχή της. Αυτή η έλλειψη σαφήνειας μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη δεν επικοινωνήσουν και δεν έχουν τις ίδιες προσδοκίες από αυτή την γνωριμία. Ωστόσο, επειδή δεν αισθάνονται όλοι άνετα να κάνουν αυτή την κουβέντα, τις περισσότερες φορές χρειάζεται να αναζητήσουμε σημάδια για να αποκρυπτογραφήσουμε το χαρακτήρα της σχέσης μας – περιστασιακή ή σοβαρή.

Δείτε 5 χαρακτηριστικές ενδείξεις ότι έχετε ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με τον νέο σας σύντροφο:

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

#1 Σας ενδιαφέρει να γνωριστείτε σε βαθύτερο επίπεδο

Μια καλή ένδειξη ότι έχετε φτάσει σε έδαφος σοβαρής σχέσης είναι ότι θέλετε να μάθετε περισσότερα για το άτομο που βλέπετε. Τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια; Τι σας αρέσει να κάνετε για διασκέδαση; Υπάρχει κάτι κοινό που μοιράζεστε οι δυο σας «κάτω από την επιφάνεια»;

Εάν κάνετε ο ένας τον άλλον τέτοιου είδους ερωτήσεις, οι ειδικοί λένε ότι πιθανότατα έχετε δει αυτό το άτομο ως κάποιον για τον οποίο θέλετε να μάθετε περισσότερα – κάτι που, με τη σειρά του, σημαίνει ότι θα μπορούσατε να φανταστείτε κάτι πιο μακροπρόθεσμο μαζί του.

#2 Παραβλέπετε τις λεπτομέρειες που διαφορετικά μπορεί να σας απομάκρυναν

Όταν πρόκειται να προχωρήσετε σε μια σοβαρή σχέση τα παραβλέπετε αυτά τα πράγματα, γιατί θέλετε να περάσετε χρόνο με το άτομο αυτό. Ουσιαστικά, ενώ οι «κόκκινες σημαίες» δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοούνται, μπορεί να υπάρχει χώρος για ορισμένες «κίτρινες» και «πορτοκαλί σημαίες» που δεν παραβιάζουν τις αρχές μιας προϋποθέσεις που γίνεται σοβαρή.

#3 Συναντάτε ο ένας την οικογένεια και τους φίλους του άλλου

Αν σκέφτεστε ότι θα ήταν καλή ιδέα ο σύντροφός σας να γνωρίσει τους δικούς σας, πιθανότατα θεωρείτε ήδη αυτή τη σχέση ως σοβαρή. Το να φέρετε το άτομο με το οποίο βγαίνετε στο σπίτι που μεγαλώσατε δείχνει ότι το αντιμετωπίζετε σοβαρά και θέλετε να αποτελέσει μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας.

#4 Αρχίζετε να δίνετε προτεραιότητα ο ένας στον άλλον – βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι μήνες νωρίτερα ή προσκαλείτε ο ένας τον άλλο σε γάμους που θα γίνουν «το καλοκαίρι», είναι πιθανό η σχέση σας να έχει μετατραπεί από περιστασιακή σε σοβαρή, καθώς δίνετε προτεραιότητα ο ένας στον άλλον και σχεδιάζετε μελλοντικές εκδηλώσεις έχοντας στο μυαλό σας ο ένας τον άλλο.

Μία άλλη ένδειξη είναι όταν θέλετε και οι δύο να βλέπεστε όσο γίνεται συχνότερα κι όταν είστε χώρια να επικοινωνείτε όσο γίνεται συχνότερα με μηνύματα, αλληλεπιδράσεις στα social media ή κλήσεις, για να μοιράζεστε τα νέα σας.

#5 Συναντιέστε για να κάνετε περισσότερες από μία δραστηριότητες μαζί

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι όσες περισσότερες κοινές δραστηριότητες βιώνουν δύο άνθρωποι που «βγαίνουν μαζί», τόσο πιθανότερο είναι η σχέση τους να μετακινηθεί σε πιο σοβαρό έδαφος. Ένας καλός δείκτης μιας σοβαρής σχέσης είναι ότι απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου – είτε συναντιέστε στα σπίτια σας, είτε βγαίνετε για φαγητό, είτε πάτε με φίλους για ποτό. Μία άλλη, σχετική με τα προαναφερόμενα, ένδειξη ότι είστε σε σοβαρή σχέση είναι ο σχεδιασμός ουσιαστικών εξόδων για κοινές δραστηριότητες.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Έρευνα: Πόσοι από τους φίλους σας νοιάζονται πραγματικά για εσάς

Διαζύγιο Ύπνου: Τι είναι και πως βελτιώνει τη σχέση με το σύντροφό σας;

4 απλά καθημερινά πράγματα που φθείρουν τη σχέση σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες μέσα σε μια σχέση σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες

Μετάβαση στο περιεχόμενο