Για να πετύχει ένα γλυκό πέρα από το σωστό ψήσιμο απαιτείται και ακρίβεια στις ποσότητες των υλικών. Οι αυτοσχεδιασμοί ή οι κατά προσέγγιση υπολογισμοί μπορεί να σας χαρίσουν ένα καλό αποτέλεσμα όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα το καταφέρετε ξανά.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Πάρτε για παράδειγμα το κέικ. Πόσες φορές φτιάξατε την ίδια συνταγή αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο;
Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε πέντε tips ιδιαίτερα χρήσιμα στο ψήσιμο των γλυκών.
Χρησιμοποιήστε μεταλλικές φόρμες για κέικ αντί για φόρμες σιλικόνης
Η φόρμα σιλικόνης μπορεί να είναι πιο πρακτική και βολική, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ψηθεί το γλυκό. Το μέταλλο μεταφέρει τη θερμότητα καλύτερα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε μια μεταλλική φόρμα. Θυμηθείτε να βουτυρώσετε τη φόρμα ή να βάλετε λαδόκολλα αν δεν έχει αντικολλητική επίστρωση.
Χρησιμοποιήστε τη σωστή αναλογία μπέικιν πάουντερ
Το πολύ μπέικιν πάουντερ ή η λιγότερη ποσότητα θα αποτρέψει το σωστό φούσκωμα των γλυκών. Η καλύτερη αναλογία είναι 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ για περίπου 200 γραμμάρια αλεύρι.
Ελέγξτε τη θερμοκρασία του φούρνου και τοποθετήστε το γλυκό στη σωστή θέση
Η θερμοκρασία είναι πολύ σημαντική στο σωστό ψήσιμο όπως και η θέση μέσα στο φούρνο . Αν είναι ψηλά, το γλυκό θα αρπάξει και δεν θα ψηθεί ενώ χαμηλά θα παραμείνει ωμό. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής ενώ να θυμάστε ότι μια καλή θερμοκρασία για τους περισσότερους φούρνους είναι γύρω στους 170 o C.
Ψήστε χαμηλότερα και πιο αργά
Ένας εύκολος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το κέικ σας θα ψηθεί τέλεια είναι να επιλέξετε μια θερμοκρασία από μέση έως χαμηλή για μεγαλύτερη περίοδο ψησίματος. Αυτή η αργή διαδικασία ψησίματος θα βοηθήσει το κέικ να ψηθεί ψηθεί ομοιόμορφα μέσα και έξω.
Μετρήστε σωστά τα υλικά
Το πιο σημαντικό βήμα για να πετύχει το γλυκό είναι το ακριβές μέτρημα της ποσότητας των υλικών. Για την διευκόλυνσή σας, μπορείτε να έχετε μια κούπα που έχετε χρησιμοποιήσει ξανά και γνωρίζετε πόσα χωράει ώστε να μην ζυγίζετε κάθε φορά τη ζάχαρη ή το γάλα.
Η συνταγή της μαμάς: Σπανακόπιτα με φέτα και χωριάτικο φύλλο!