Ζώα

5 πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν βγάζετε βόλτα το σκυλάκι σας

Η βόλτα σκοπό έχει την πνευματική αλλά σωματική άσκηση του σκύλου. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια της βόλτας ώστε να μην εξελιχθεί σε κάτι δυσάρεστο.
 
1. Καλό είναι να περπατάμε με τον σκύλο να βρίσκεται στη μέσα μεριά και όχι αυτή του δρόμου. Δεν είναι λίγες οι φορές που σκυλιά έχουν βγει στο δρόμο και έχουν τραυματιστεί από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ένα ζώο ή μία καινούρια μυρωδιά είναι δυνατό κίνητρο για ένα σκύλο να φύγει από δίπλα μας.
 
2. Οι περισσότεροι σκύλοι έχουν το «κακό συνήθειο» να τρώνε από κάτω. Να έχετε την προσοχή στον σκύλο σας ώστε την κατάλληλη στιγμή να του πείτε την εντολή «άστο». Αυτό προϋποθέτει ο σκύλος σας να είναι εκπαιδευμένος. Επίσης! Μην αφήνεται τον σκύλο σας να πίνει νερό από τις λακούβες του δρόμου! Είναι πολλά τα επικύνδινα βακτήρια που παραμονεύουν. Salmonella, Escherichia coli και Leptospira. Κίνδυνος αποτελεί και το παράσιτο Giardia.
 
3. Η επαφή με άλλα σκυλιά είναι σημαντική για τον σκύλο μας αλλά θέλει και προσοχή. Ρωτήστε τον κηδεμόνα του άλλου σκύλου εάν έχει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς ή εκείνη την χρονική στιγμή δεν επιθυμεί επαφή. Τα σκυλιά καλό είναι να έχουν επαφή χωρίς λουριά σε κάποιο περιφραγμένο χώρο και μόνο. Όταν τα σκυλιά βρίσκονται σε λουρί η επαφή πρέπει να είναι σύντομη. Αφήστε τα να μυρίσουν το ένα το άλλο και στη συνέχεια συνεχίστε τη βόλτα. Μην τραβήξετε τον σκύλο σας! Απλά πείτε του την εντολή «πάμε» (ή οποιαδήποτε εσείς του έχετε μάθει) και συνεχίστε.
 
4. Αφήστε τον σκύλο σας να μυρίσει! Είναι σημαντική πνευματική εκτόνωση για τον σκύλο σας. Τι ωφελεί να έχετε τον σκύλο ρομποτάκι δίπλα σας, χωρίς να του επιτρέπεται να απολαύσει την βόλτα;
 
5. Τους ζεστούς μήνες βγάλτε τον σκύλο σας βόλτα, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Καλό είναι να έχετε μαζί σας λίγο νερό όποια ώρα και αν επιλέξετε.
 
Μην ξεχνάτε να μαζεύεται τις ακαθαρσίες των σκύλων σας!
 
]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο