Θέματα υγείας

5 συνήθειες που χαρίζουν περισσότερα από 10 χρόνια ζωής

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το μυστικό της μακροζωίας  το οποίο μπορεί να διαβαστεί μέσα σε ένα μόλις λεπτό κι αν πάρετε τώρα την απόφαση να αλλάξει για πάντα τη ζωή σας!

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η προσκόλληση σε ορισμένες υγιεινές συνήθειες και ενός τρόπου ζωής σύμφωνου με τις επιταγές της ευεξίας και της επιστήμης μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας, σύμφωνα με την περίφημη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard T.H. Chan και μία νέα μελέτη που εξέδωσε.

Οι συγγραφείς της διαπίστωσαν ότι γυναίκες ηλικίας 50 ετών που διατήρησαν τις ακόλουθες πέντε υγιεινές συνήθειες, έζησαν κατά μέσο όρο 10,7 χρόνια χωρίς ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, σε σύγκριση με τις αρχικώς υγιείς γυναίκες που δεν ασκούσαν καμία από αυτές τις συνήθειες στην ηλικία των 50 ετών. Και οι πέντε αυτές συνήθεις είναι:

–Άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα (επιλέξτε ασκήσεις με το βάρος του σώματος, όπως το calisthenics σε συνδυασμό με αερόβια προπόνηση) personal training εξ αποστάσεως στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας εφόσον επιτρέπεται πληροφορίες: 6932011395)
-Υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και διαιτολογίου (όχι χημικές δίαιτες ή διάφορα σκευάσματα. Ποτέ συμπληρώματα διατροφής.) Μιλήστε με έναν ειδικό να σας φτιάξει σύμφωνα με αυτά που τρώτε ένα πλήρες διατροφικό πρόγραμμα. 
-Διατήρηση του δείκτη μάζας σώματος στο φυσιολογικό εύρος (αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες) 
-Κατανάλωση αλκοόλ έως ένα ποτήρι (μεζούρα) ημερησίως,
– Αποφυγή καπνίσματος

Η εγκυρότητα της εν λόγω έρευνας είναι αδιαμφισβήτητη καθώς σε αυτή συμμετείχαν 73.000 γυναίκες και διήρκεσε περί τα 34 χρόνια με στοιχεία από όλες τις βαθμίδες υγείας. Οπότε τώρα ξέρετε τι να κάνετε για να ζήσετε περισσότερο.

 Διαβάστε επίσης

Personal Training – Calisthenics – Ασκήσεις αποκατάστασης – Yoga Stretching – Acrobatics: Super προσφορά από 95 ευρώ το εξάμηνο!

Υπουργείο Υγείας: Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων για το σχολικό έτος 2019-2020

4 top τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνετε για έναν καλό ύπνο

Ποια είναι τα λεγόμενα brain foods;

Ποιο φρούτο περιέχει ίδια ποσότητα ζάχαρης με μια ολόκληρη σοκολάτα;

Νέα επιστημονική μελέτη εξηγεί γιατί τρώμε τόσα χρόνια τα μήλα με λάθος τρόπο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο