Απόψεις Προτεινόμενο

Κατερίνα Βέργη: “3 μέρες το συζητούσαν ότι ήρθε ο Άγιος Βασίλης σπίτι”

Ο Άγιος Βασίλης του juniorsclub.gr επισκέφθηκε την οικία Βέργη, παραμονές Πρωτοχρονιάς! Ήταν πραγματικά μια έκπληξη για τις τρεις μικρές κόρες της Κατερίνας Βέργη, την Ραφαηλία, την Μαρία και τη Νικολία. Ο Άγιος Βασίλης έφθασε βράδυ στο σπίτι, τα κορίτσια ετοιμαζόντουσαν να ξαπλώσουν, στο σπίτι μαζί τους ήταν η μητέρα και η γιαγιά τους, Λέττα Βέργη.

από την Κατερίνα Βέργη, Οικονομολόγο – Διευθύντρια του Φορέα Βέργη, Εκπαίδευση για Όλους

Έχω 3 κόρες. Και τις μεγαλώνω χωρίς να πιστεύουν στον μύθο του καλοκάγαθου, χοντρού, κοκκινομάγουλου “Αγίου Βασίλη”. Βέβαια μπερδεύονται από αυτά που βλέπουν στα cartoon και όσα διαδραματίζονται γύρω τους αλλά έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ο,τι ουσιαστικά τα δώρα τα φέρνει η μαμά και όσοι τις αγαπούν.

Είναι 6, 7 και 8 χρονών αντίστοιχα. Η νουνά της μικρής μου κόρης ήθελε να τους κάνει μια έκπληξη. Να φέρει τον Αι-Βασιλή σπίτι και να τους δώσει δώρα. Είχα τους ενδοιασμούς μου αλλά δεν ήθελα να την στενοχωρήσω. Από την δική μου πλευρά μαζί με την μητέρα μου, δεν τις είχαμε ενημερώσει για την “έκπληξη” που τις περίμενε…

Που λέτε λοιπόν, (μένουμε σε μονοκατοικία) χτυπάει το κουδούνι και αυτές έκπληκτες βλέπουν έξω από το παράθυρο τον “Άγιο Βασίλη”! Τρελάθηκαν από τη χαρά τους! Άρχισαν να χοροπηδάνε πάνω-κάτω. Δεν το φανταζόμουν ότι θα έπαιρναν τέτοια χαρά. Και ο Άγιος Βασίλης όμως ήταν εξαιρετικός. Ζεστός, φιλικός, είπαν ιστορίες, τους έδωσε τα δώρα τους, τον φίλεψαν γλυκά και γάλα (θέλοντας και μη τα έφαγε 🙂 )

3 μέρες το συζητούσαν ότι ήρθε ο Άγιος Βασίλης σπίτι.

Δεν Ήξερα ότι θα τις χαροποιούσε τόσο πολύ. Σήμερα ξέρω πως τους εντυπώθηκε στο μυαλό και ίσως δεν χρειάζεται να πιέζουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν τόσο γρήγορα. Σίγουρα θα μεγαλώσουν και θα δουν την πραγματικότητα από μόνα τους. Ας τα αφήσουμε να την ανακαλύψουν σιγά-σιγά.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία και σίγουρα σας προτείνω του χρόνου να την προσφέρετε στα παιδιά σας. Θα τρελαθούν από τη χαρά τους και θα εντυπωθεί μια γλυκειά ανάμνηση μέσα τους που θα την ανασύρουν από τη μνήμη τους όταν πια θα έχουν μεγαλώσει.

Γι’ αυτή την εμπειρία θέλω να ευχαριστήσω πολύ την καρδιακή μου φίλη και κουμπάρα Ελένη Βασιλοπούλου, ιθύνοντα νου αυτής της δράσης και εμπειρίας που πρόσφερε στις πριγκίπισσες μου.

Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο