Το να είσαι εργαζόμενη μανούλα είναι απίστευτα δύσκολο. Από την ώρα που ξυπνάς μέχρι το βράδυ, τρέχεις να προλάβεις να φέρεις εις πέρας πλείστες όσες υποχρεώσεις. Και φυσικά δε διανοείσαι να ακούσεις από τον οποιονδήποτε τις παρακάτω φράσεις:
«Πάλι δε μαγείρεψες;»
Συνειδητοποιήστε πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα της συντρόφου σας και μην την κατηγορείτε αν δεν προλαβαίνει κάποιες φορές να έχει τα πάντα στην εντέλεια. Δείξτε κατανόηση και ανοχή και…βολευτείτε με το χθεσινό φαγητό.
«Τα πάντα είναι θέμα οργάνωσης!»
Το να παριστάνετε το δάσκαλο, σα να το κάνει επίτηδες ότι δε μπορεί να γίνεται πάντα χίλια κομμάτια είναι άκομψο και προσβλητικό. Εκ των πραγμάτων έχει πρόγραμμα και σίγουρα θέλει περισσότερο από τον καθένα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
«Πάλι βόλτα με τη φίλη σου θα πας;»
Ότι τι δηλαδή; Δεν έχει δικαίωμα να ξεσκάσει κι αυτή σαν άνθρωπος; Αναγνωρίστε της το δικαίωμα να αλλάξει λίγο παραστάσεις για να γεμίσει τις μπαταρίες της, εκτός κι αν συστηματικά αφήνει σε δεύτερη μοίρα τα καθηκοντά της για χάρη της ψυχαγωγίας της.
«Τα βγάζουμε πέρα και μόνο με το δικό μου μισθό»
Ακόμα κι έτσι να είναι, προφανώς και το γνωρίζει και έχει επιλέξει συνειδητά να δουλεύει, τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και για να μεγαλώσετε το παιδί σας πιο άνετα.
«Μα πώς αντέχεις τόσες ώρες μακριά από το παιδί σου;»
Μια εργαζόμενη μανούλα νιώθει από μόνη της αρκετά άσχημα που δεν μπορεί να είναι με το παιδί στο σπίτι. Το ζητούμενο είναι να τη βοηθήσετε να νιώσει καλύτερα και όχι να της το κάνετε πιο δύσκολο!
«Είναι δυνατόν να βάζεις την καριέρα πάνω από το παιδί;»
Αρχικά, αυτό είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Το γεγονός ότι έχει επιλέξει-ή έστω αναγκαστεί-να δουλεύει δε σημαίνει ότι αφήνει το παιδί σε δεύτερη μοίρα, αφού για εκείνο το κάνει σε μεγάλο βαθμό