Σχολή Γονέων (Μπαμπάς – Μαμά)

6 φράσεις που απεχθάνονται να ακούν οι γονείς ενός νεογέννητου!

Αν δε θες να γίνεις (κατά λάθος) αγενής στους νέους γονείς διάβασε παρακάτω!

Καιρός να μάθεις πως πρέπει να μιλάμε σε γονείς που μόλις απέκτησαν παιδί! Υπάρχουν κάποιες φράσεις που καλό θα ήταν να αποφευχθούν.

Το juniorsclub.gr στις παρουσιάζει: 🙂

1. “Κοιμάσαι αρκετά”;

Ποιο είναι το νόημα να κάνεις μια τέτοια ερώτηση; Ξέρεις την απάντηση ήδη! Ένας νέος γονιός πότε δε λαμβάνει αρκετόν ύπνο και ξεκούραση, αφού τα μωρά θέλουν συνεχώς φροντίδα και επαγρύπνηση. Δεν αναφερόμαστε το πόσες φορές ξυπνάνε το βράδυ!

2. “Πες μου αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι”

Αν δεν είσαι μέλος της οικογένειας, τότε αυτή η φράση σίγουρα δεν έχει κάποια σημασία ή νόημα. Είναι σχεδόν απίθανο οι νέοι γονείς να σου ζητήσουν βοήθεια ή επίβλεψη. Αν θες τόσο πολύ να βοηθήσεις ρώτα καλύτερα! Ζήτα άδεια από τους γονείς να κάνεις εσύ το μαγείρεμα, να παίζεις με τα παιδιά, να τα προσέχεις ή να τα παίρνεις από το σχολείο. Αλλά και πάλι, ελάχιστες πιθανότητες…

3. “Κοιμάται καλά το παιδί τη νύχτα”;

Μια ερώτηση που συχνά γίνεται από ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν μωρό. Οι γονείς ξέρουν καλά πως τα μωρά ξυπνάνε συνεχώς τη νύχτα. Κλαίνε και κάποιες φορές παίρνει ώρες για να τα ηρεμήσεις. Η ζωή του να είσαι (νέος) γονιός δεν είναι εύκολη.

4. “Έχω κατοικίδιο, οπότε γνωρίζω πως είναι να έχεις μωρό”

Έχεις μπερδευτεί αν νομίζεις πως το να έχεις κατοικίδιο ζώο μπορεί να συγκριθεί με το να έχεις ένα νεογέννητο μωρό. Τα κατοικίδια σίγουρα χρειάζονται σημαντική και μεγάλη φροντίδα αλλά τα μωρά χρειάζονται τη διπλάσια. Επίσης, δε σε ξυπνάνε τη νύχτα κάθε τρεις και λίγο… Ούτε πάνες, ούτε κλάματα. Επίσης κάθε πότε κάνεις μπάνιο το κατοικίδιο και κάθε πότε ένα μωρό που χρειάζεται λίγες φορές την ημέρα; Και αυτά δεν είναι τίποτα…

5. “Πότε θα κάνεις το επόμενο”;

Οι νέοι γονείς είναι τόσο στρεσαρισμένοι και κουρασμένοι που το μόνο που δε σκέφτονται εκείνη την ώρα είναι το πότε θα κάνουν άλλο παιδί. Πέρα από τα δίδυμα, αν παρατηρήσεις οι περισσότερες οικογένειες που έχουν πάνω από ένα παιδί, πάντα έχουν μια διαφορά ηλικίας. Το να κάνεις παιδί είναι μια μεγάλη ευθύνη και θέλει σκέψη και ωριμότητα. Εκτός από αυτό, δεν παύει να είναι μια ενοχλητική και αρκετά προσωπική ερώτηση.

6. “Αξίζει όλα αυτά που παράτησες για να κάνεις ένα μωρό”;

Το να γίνεσαι γονιός είναι μια υπέροχη αίσθηση. Μπαίνεις σε ένα στάδιο της ζωής σου και ό,τι συνήθιζες να κάνεις παύει να ισχύει. Κανείς δε μετανιώνει για αυτό. Τα νέα δεδομένα είναι υπέροχα και συνειδητά. Είναι φυσικό και έτσι είναι ο κύκλος της ζωής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο