Tips-Décor

6 λάθη που καταστρέφουν το πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων αποτελεί μία από τις πιο απαραίτητες οικιακές συσκευές, καθώς μας διευκολύνει και μας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο. Παρόλα αυτά, συχνά κάνουμε κάποια λάθη, τα οποία όχι μόνο καταστρέφουν τα ρούχα, αλλά μπορεί να χαλάσουν και το ίδιο το πλυντήριο. Και επειδή κανείς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν θέλει να κάνει περιττά έξοδα, συγκεντρώσαμε τα 6 χειρότερα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε. Για να μην γυρίσουμε -έστω και προσωρινά- στις εποχές των γιαγιάδων μας που τα έπλεναν όλα στο χέρι!

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού

Πολλοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό χρησιμοποιούν, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα της πλύσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια, και ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές το υποστηρίζουν. Η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού μπορεί να προκαλέσει ζημιές όπως, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί πολύς αφρός που μπορεί να εμποδίσει την αποστράγγιση. Επιπλέον, μπορεί να φράξει το συρτάρι, εμποδίζοντας το απορρυπαντικό να φτάσει ακόμη και στα ρούχα- που σημαίνει ότι θα παραμείνουν βρώμικα.

Δεν βάζουμε τα εσώρουχα και τις κάλτσες σε σακούλες πλύσης

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με το πλυντήριο ρούχων αφορούν τον κάδο. Οι σακούλες πλύσης εμποδίζουν μικροαντικείμενα να μπουν στο φίλτρο και να το κάνουν να σπάσει!

Δεν καθαρίζουμε συχνά (ή ποτέ) το φίλτρο

Τα φίλτρα στα πλυντήρια είναι πραγματικά σημαντικά. Συλλέγουν όλα τα μικρά πράγματα που στην πραγματικότητα δεν πρέπει να είναι εκεί, όπως νομίσματα ή διάφορα μικροαντικείμενα. Θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο 4 φορές το χρόνο ή ακόμα πιο συχνά εάν υπάρχει άσχημη μυρωδιά ή εάν το μηχάνημα δεν κάνει τη δουλειά του σωστά.

Βάζουμε πολλά και διαφορετικής κατασκευής ρούχα στον κάδο

Ακόμα κι αν έχετε μια τεράστια στοίβα από άπλυτα ρούχα, δεν είναι καλή ιδέα να υπερφορτώσετε το πλυντήριο. Πρώτον, τα ρούχα δεν θα πλυθούν ποτέ σωστά και δεύτερον, η υπερφόρτωση της συσκευής θα μειώσει τη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών της. Ιδανικά:

  • Για βαμβακερά και λινά φορτώστε τα 3/4 του μηχανήματος
  • Για συνθετικά φορτώστε το 1/2 του μηχανήματος
  • Για μάλλινα φορτώστε το 1/3 του μηχανήματος

Χρησιμοποιούμε καθαριστικά που δεν προορίζονται για πλυντήρια

Τα προβλήματα ξεκινούν με το που πετάμε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου μετά την αγορά του! Και οι οδηγίες πάντα λένε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά εκτός από αυτά που έχουν σχεδιαστεί για πλυντήρια. Διαφορετικά, μπορεί να δημιουργηθεί πολύς αφρός και να σπάσει το φίλτρο!

Καθαρίζουμε σπάνια (ή ποτέ) το πλυντήριο

Τις περισσότερες φορές, εάν το μηχάνημα μυρίζει άσχημα ήτο αγνοούμε ή προσθέτουμε περισσότερο απορρυπαντικό. Αλλά η άσχημη μυρωδιά μέσα στον κάδο είναι ένα σημάδι ότι δεν φροντίζουμε καλά πλυντήριο. Εκτός από τον καθαρισμό του φίλτρου, πρέπει επίσης να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία πλυσίματος του κάδου. Εάν δεν έχετε τέτοια λειτουργία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κανονικό πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία, αλλά χωρίς να υπάρχουν ρούχα μέσα. Προσθέστε λίγο ξύδι επίσης.

Ακόμη, τα υγρά και ζεστά περιβάλλοντα είναι ιδανικά για μούχλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να διατηρείτε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου όταν δεν χρησιμοποιείται. 

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

6 λάθη στη διακόσμηση που κάνουν το σπίτι να φαίνεται μικρότερο

Tips για να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία του σπιτιού! – Δείτε βίντεο

10 λάθη που κάνουμε με το πλυντήριο ρούχων!

6 απλά tips για να σας βρει το κρύο του χειμώνα… πανέτοιμους!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα ρούχα που φοράμε στο σπίτι;

Μετάβαση στο περιεχόμενο