Άσκηση

6 λόγοι να γυμνάζεστε νωρίς το πρωί!

Η καλύτερη ώρα για γυμναστική σίγουρα έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής σου και τις ώρες που κοιμάσαι. Όμως, τα πρωινά είναι σίγουρα η καλύτερη ώρα. Την ώρα που απλά θες να πατήσεις το snooze, αν σηκωθείς και κάνεις γυμναστική τότε τα οφέλη είναι πολλαπλά για την υγεία σου.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Έχεις λιγότερους περισπασμούς

Όταν μόλις έχεις ξυπνήσει έχεις τη λιγότερη επαφή με την καθημερινότητα, σχετικά με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Κάνε ένα μικρό δώρο στον εαυτό σου και πέρνα μία με δύο ώρες να εστιάζεις σε εσένα, την αναπνοή σου και τους χτύπους της καρδιάς που αυξάνονται. Επιπλέον, αν γυμναστείς πριν τη δουλειά σου, είναι πολύ λιγότερες οι πιθανότητες να σε διακόψει ένα επείγον τηλεφώνημα, mail κλπ.

Αυξάνει την ενέργειά σου

Αν πιστεύεις πως θα σε εξουθενώσει για όλη την υπόλοιπη μέρα, κάνεις λάθος. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μία ώρα γυμναστικής το πρωί θα σε γεμίσει ενέργεια και θα αυξήσει την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωσή σου.

Σου φτιάχνει τη διάθεση

Όταν ξυπνάς το πρωί, συνήθως σέρνεσαι μέχρι την καφετιέρα και με ακόμα λιγότερη όρεξη ξεκινάς για τη δουλειά σου. Όμως, κάνοντας γυμναστική αμέσως μετά από ένα ελαφρύ πρωινό, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διάθεσή σου. Άλλωστε, θα έχεις παρατηρήσει πως η διάθεσή σου φτιάχνει όταν πηγαίνεις γυμναστήριο μετά τη δουλειά. Φαντάσου τι μπορεί να κάνει όταν πας το πρωί.

Αυξάνεται η μυϊκή μάζα

Η τεστοστερόνη παίζει μεγάλο ρόλο στην απόκτηση και διατήρηση της μυϊκής σου μάζας. Επιπλέον, βοηθά το σώμα να επανέλθει μετά από ένα εξοντωτικό workout. H ορμόνη αυτή αυξάνει τους νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι βοηθούν στην ανάπτυξη των ιστών και βοηθά στη σύνθεση πρωτεϊνών. Επειδή τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα όταν ξυπνάς το πρωί, μία πρωινή προπόνηση θα βοηθήσει το σώμα σου να αποκομίσει πλήρως τα οφέλη.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Ένας από τους τρόπους να μειώσεις την αρτηριακή πίεση είναι να γυμνάζεσαι τακτικά. Έρευνες έχουν δείξει πως το cardio στις 07:00 βοηθά να μειωθεί η πίεση κατά 10%, συγκριτικά με όσους γυμνάζονταν από τις 13:00 έως τις 19:00.

Βελτιώνει τον ύπνο σου

Εκεί που η απογευματινή/βραδινή άσκηση μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου, η πρωινή μπορεί να τον φτιάξει. Μελέτες έχουν αποδείξει πως όσοι γυμνάζονται πριν τις 09:00, έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου το βράδυ σε σχέση με αυτούς που πηγαίνουν γυμναστήριο το απόγευμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο