Ομορφιά

6 τρόποι για να αποκτήσετε λευκά δόντια – Μάθε τα πάντα για την λεύκανση

Το πρόσωπο χαρακτηρίζεται κυρίως από τα μάτια και το στόμα.  Εάν είστε από τους τυχερούς που «κληρονόμησαν» λευκά δόντια, ένας βασικός λόγος ανησυχίας είναι πως θα διατηρήσετε το χρώμα τους.  Το κάπνισμα, η λήψη κάποιων φαρμάκων και η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών όπως  καφές, κόκκινο κρασί, τσάι, τροφών με έντονο χρώμα π.χ. παντζάρια, επιδρούν στο χρώμα των δοντιών και σταδιακά το αλλάζουν, επισημαίνει η χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική κυρία Δέσποινα Κωστομοίρη.

leuka-dontia-7-juniorsclub
Για να διατηρηθούν  κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λευκά δόντια απαιτείται: 1.Καθημερινό βούρτσισμα – νήμα σε τακτά χρονικά διαστήματα. 2.Επιμελής στοματική υγιεινή ιδίως μετά τον καφέ, το τσάι και το κάπνισμα διότι γίνεται συσσώρευση των χρωστικών. Μάλιστα, κάποια είδη καφέ, όπως ο εσπρέσσο, έχουν την τάση να σχηματίζουν μια λεπτή μεμβράνη στα δόντια. 3.Κάθε 6 μήνες καθαρισμό, με αφαίρεση χρωστικών και γυάλισμα  4.Χρήση σωστής  οδοντόπαστας  – οδοντόβουρτσας . Είναι σημαντικό η οδοντόβουρτσα να αλλάζεται  στα πρώτα σημάδια φθοράς των τριχών της , περίπου κάθε 1 – 2 μήνες. 5.Είναι λάθος και καταστρέφει τα δόντια η χρήση σόδας ή αλατιού κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος. 6.Πρέπει να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας ποια στοματικά διαλύματα δεν κάνουν χρώση.

leuka-dontia-3-juniorsclubΠότε γίνεται λεύκανση

Συνήθως είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα των δοντιών αρκετούς τόνους, τονίζει η κ. Κωστομοίρη.  Η οποιαδήποτε αλλαγή αφορά μόνο το χρώμα και όχι το σχήμα. Δεν προτείνεται σε ανθρώπους που έχουν στα πρόσθια δόντια σφραγίσματα ή προσθετικές αποκαταστάσεις.   Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι μόνιμο, αλλά εξαρτάται από τις διατροφικές συνήθειες κάθε ανθρώπου (πχ αν καταναλώνει τσάι, κόκκινο κρασί, καφέ, κόκα κόλα, σκευάσματα σιδήρου, αν καπνίζει, κα.).

leuka-dontia-2-juniorsclub

 

Οι μέθοδοι λεύκανσης είναι: • Η λεύκανση στον οδοντίατρο που γίνεται σε ένα ραντεβού περίπου 1 ώρας  συνήθως με laser. • Η λεύκανση με μασελάκια. • Συνδυασμός των δύο ανωτέρων ( που  έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα)
 
Για όσους επιθυμούν να αλλάξουν όχι μόνο το χρώμα αλλά και το σχήμα και τη διάταξη των δοντιών και θέλετε μόνιμο αποτέλεσμα, συνιστώνται όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης και ολοκεραμικές στεφάνες: •Όψεις ρητίνης για άριστό αισθητικό αποτέλεσμα σε 1 ραντεβού για 8-10 δόντια. Το αισθητικό αποτέλεσμα με όψεις ρητίνης είναι το ίδιο με τις όψεις πορσελάνης ( εφόσον ο οδοντίατρος είναι εξειδικευμένος στις όψεις ρητίνης) και πλεονεκτούν έναντι των όψεων πορσελάνης στον χρόνο ,στο κόστος και στο ότι συνήθως απαιτούν ελάχιστο έως καθόλου τρόχισμα.  •Οι ολοκεραμικές στεφάνες συνιστώνται μόνο όταν υπάρχει μεγάλη απώλεια οδοντικής ουσίας και θεραπευτικά προβλήματα που απαιτούν συνολική ανασύσταση του δοντιού.

leuka-dontia-1-juniorsclub

 

πηγή

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο