Αθλητισμός

625 προπονητές φέτος στα σχολεία για να βρουν τα επόμενα ταλέντα στον κλασικό αθλητισμό

Την παρουσία των προπονητών στίβου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χρόνιας εξασφάλισε για μία ακόμη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ. Το Υπουργείο Παιδείας νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, απέστειλε στην ομοσπονδία τη σχετική άδεια προκειμένου να ξεκινήσει ο προγραμματισμός και η υλοποίηση του προγράμματος.
 
Οι 625 προπονητές όλης της χώρας θα έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να μιλήσουν στους μαθητές όλων των βαθμίδων, αλλά να τους ωθήσουν προς τον κλασικό αθλητισμό. Στο πλαίσιο των δράσεων είναι δυνατή τόσο η θεωρητική ενημέρωση, όσο και η πρακτική (π.χ kids athletics) μέσα από την οποία οι προπονητές θα προχωρούν στην ανεύρεση ταλέντων. Ο στίβος για μια ακόμη χρονιά θα είναι στις αυλές των σχολείων και θα έχει την δυνατότητα να δώσει το ερέθισμα του αθλητισμού σε χιλιάδες μικρά παιδιά.
 
Χαρακτηριστικό είναι πως τα τελευταία χρόνια χάρη στο πρόγραμμα kids athletics, αλλά και την παρουσία προπονητών στα σχολεία, έχει επιτευχθεί η αύξηση της έκδοσης νέων δελτίων σε σωματεία όλης της χώρας.
 
Το πρόγραμμα στίβου στα σχολεία διεξάγεται εφόσον πληρούνται οι κάτωθι προϋποθέσεις:
 
1. Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται έπειτα από συνεννόηση με τους εκάστοτε Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και με απόφαση των αντίστοιχων συλλόγων διδασκόντων.
 
2.Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων/ενημερώσεων/δράσεων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής ορισμένος από το Διευθυντή του σχολείου.
 
3.Για τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών σε τυχόν αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται: α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται ηδυνατότητα συμμετοχής τους.
 
4.Κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων/ενημερώσεων/δράσεων απαγορεύεται η διάθεση οποιουδήποτε υλικού το οποίο αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση.
 
Τι θα αποκομίσουν τα παιδιά από το πρόγραμμα Στίβου
 
• τη βιωματική εμπειρία βασικών και ποικίλων κινητικών στερεοτύπων και δεξιοτήτων
• τη διαμόρφωση αντίληψης ότι ένα καλό αποτέλεσμα δεν οφείλεται απαραίτητα στα δυνατότερα ή στα ταχύτερα παιδιά
• τ η κατανόηση ότι οι απαιτούμενες ικανότητες ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία και προϋποθέτουν ικανότητες μυϊκού συντονισμού
• ο χαρακτήρας της περιπέτειας που αντανακλά στο πρόγραμμα και προσφέρει κινητικές προκλήσεις κατάλληλες για παιδιά
 
Γνωρίστε το πρόγραμμα Αγαπώ τον Αθλητισμό – KIDS’ Athletics
 
Το πρόγραμμα Αγαπώ τον Αθλητισμό – KIDS’ Athletics είναι μια κοινή δράση της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον ΣΕΓΑΣ. Το περιεχόμενο του προγράμματος ε΄χει σχεδιαστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου και διεξάγεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τους μαθητές Δημοτικών σχολείων σε επαφή με τον κλασικό αθλητισμό και να τους διδάξει τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκτήσει κάποιος από τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να εκλαϊκεύσει τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού στα παιδιά συνδυάζοντας δραστηριότητες από ομαδικά αθλήματα στη μορφή ενός ομαδικού παιχνιδιού με τίτλο: «Ομαδική δραστηριότητα για παιδιά”.
 
Αποτελείται από μια σειρά κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων, προσαρμοσμένων για παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους. Περιλαμβάνει τρεις ομάδες αθλημάτων:
 
Αθλήματα δρόμου
Αθλήματα ρίψεων
Αθλήματα άλματος
και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές ομάδες: 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών.
 
Στο τέλος του προγράμματος, επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή, καθώς όλα τα παιδιά λαμβάνουν σχετικό δίπλωμα. Πέρα από το δίπλωμα, στα παιδιά δίδεται καπέλο με το λογότυπο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ένας προσωπικός ακουστικός οδηγός είναι στη διάθεση των μαθητών που επισκέπτονται το Παναθηναϊκό Στάδιο δίνοντάς τους την δυνατότητα να μάθουν την ιστορία του Σταδίου, των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο