Παιχνίδια

7 καλοκαιρινές δραστηρίοτητες για να διασκεδάσει το παιδί μαθαίνοντας

Aνησυχείς μήπως το παιδί σου ξεχάσει αυτά που έμαθε στο σχολείο, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών;

Και αναφερόμαστε όχι στα μαθήματα, αλλά στις ηθικές αξίες και τις διαπροσωπικές δεξιότητες. Αρετές σημαντικές για ένα παιδί που τώρα αναπτύσσεται. Ησύχασε! Αυτές οι υπαίθριες και φυσικά, καλοκαιρινές δραστηριότητες θα βοηθήσουν το παιδί να μην ξεχάσει αυτά που με κόπο έμαθε στο σχολείο. Και φυσικά δε θα καταστρέψουν τις καλοκαιρινές διακοπές!

Ξεκίνα να τις δοκιμάζεις από σήμερα! Το Juniorsclub.gr σου τις παρουσιάζει! 🙂 

Ταξίδεψε μαζί με άλλες οικογένειες:  Το να είναι τα παιδιά σου μαζί με ένα άλλο κοινωνικό σύνολο προσφέρει άπειρες δυνατότητες στο να μάθουν να επικοινωνούν, να αλληλεπιδρούν αλλά και να διδαχθούν σημαντικά μηνύματα για τη ζωή.

Διάλεξε ένα εβδομαδιαίο θέμα για να εξερευνάτε μαζί: Έτσι τα παιδιά δε βαριούνται ποτέ και το βλέπουν σαν παιχνίδι. Για παράδειγμα, το πρώτο θέμα είναι η θάλασσα. Άρα, θα ασχοληθούμε με ό,τι ενπεριέχει τη θάλασσα.

Δοκίμασε κάτι καινούριο: Ρώτα τα παιδιά σου τι νέα εμπειρία θα ήθελαν να ζήσουν. Όπως το να κοιμηθούν έξω από μια σκηνή ή να δημιουργήσουν κάτι εξ’ ολοκλήρου από μόνοι τους. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να βιώσουν πρώτες γεύσεις ανεξαρτησίας, ώστε να βγουν από τον “χώρο ασφαλείας” τους.

Φυτέψτε μαζί δέντρα, λουλούδια ή μπείτε σε μια ανάλογη εθελοντική ομάδα: Μια καλή ευκαιρία για να τους μάθεις όλα τα οφέλη που μας προσφέρουν τα φυτά και η χλωρίδα.Σχεδίασε βόλτες σε ανάλογες περιοχές για να το αποδείξεις και να τους διαμορφώσεις περιβαλλοντική συνείδηση.

Εμπλούτισε τις δραστηριότητες με εποικοδομητικές ερωτήσεις: Έτσι, μαθαίνουν και την αληθινή ουσία των πραγμάτων. Για παράδειγμα, είστε βόλτα στο δάσος. Δοκίμασε να ρωτήσεις: “Γιατί είναι επικίνδυνο να υπάρχουν φωτιές στο δάσος; Τι πρέπει να προσέχουμε;”

Κάντε βόλτες στη φύση, ορειβασία, ποδήλατο: Διασκεδαστικά και διδακτικά. Αφορμή να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να διοχετευθεί το περίσσιο ενέργειας θετικά και να δεθείτε περισσότερο μεταξύ σας. Θυμήσου όμως! Πάντα με ασφάλεια!

Φυτέψτε μαζί έναν μικρό λαχανόκηπο: Πάντα τέτοιοι κήποι αποτελούν μια διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά. Επίσης, μαθαίνουν πως παράγονται τα προϊόντα, διαμορφώνουν σεβασμό προς τη φύση αλλά και την αγροτική δουλειά. Τέλος, το αποτέλεσμα ενός τέτοιου κήπου είναι νόστιμο και… υγιεινό!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο