Θέματα υγείας

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις με το πρωινό ξύπνημα

Ξυπνάς και ξέρεις ότι έχεις να αντιμετωπίσεις μια γεμάτη ημέρα:

Μαθητής Γυμνασίου-Λυκείου: σχολείο, διάβασμα, ξένες γλώσσες, αθλητισμός, δουλειές στο σπίτι, παιχνίδι, άλλες δραστηριότητες…

Φοιτητής: Σχολή, διάβασμα, αθλητισμός-αυτοάμυνα, διασκέδαση, δουλειές στο σπίτι, άλλες δραστηριότητες…

Γυναίκα ή Άνδρας: Εργασία, δουλειές στο σπίτι, γυμναστική-αυτοάμυνα, ψώνια για το σπίτι, οικογένεια (αν είναι παντρεμένη/ος με παιδί, συν την φροντίδα παιδιών), άλλες δραστηριότητες…

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις είναι σημαντικό να να ξεκινάς την ημέρα σου με χαμόγελο και θετική ενέργεια για να μπορέσεις να συνεχίσεις δημιουργικά και να αντεπεξέλθεις στο πρόγραμμα σου.

Το πρωινό ξύπνημα πρέπει να αλλάξει!!! Να εφαρμόσεις 7 καλές συνήθειες και να αφιερώσεις 15 λεπτά για να έχεις μια ποιοτική ζωής… Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και γι αυτό προτείνουμε τρόπους να είστε ευδιάθετοι σε κάθε πρωινό ξύπνημα. 

 

1. Διατάσεις: Βοήθα το σώμα σου να πάρει μπρος, με απλές ασκήσεις που θα βοηθήσουν το αίμα να κυκλοφορήσει από άκρο σε άκρο. 

Pilates Class για γυναίκες και άνδρες !!!

2. Καθαρός αέρας (ανοίξτε τα παράθυρα – μπαλκονόπορτες) :Κουρτίνες και παράθυρα πρέπει να ανοίξουν αμέσως μόλις ξυπνήσεις. Αυτό θα βοηθήσει τον εγκέφαλο σου να πάρει μπροστά ενώ το φρέσκο οξυγόνο θα σε αναζωογονήσει.

3. Πιες ένα ποτήρι νερό: Έχεις πολλές ώρες να πιεις νερό. Μην το καθυστερείς. Βάλε αμέσως βενζίνη στον οργανισμό σου, πίνοντας ένα ποτηράκι. Με λεμόνι, μέλι, μυλόξυδο ή σκέτο. Όπως σου αρέσει! 

4. Το κινητό…. κοντά-μακριά:Σίγουρα θα κοιτάξεις την οθόνη του το πρωί – άλλωστε οι περισσότεροι με ξυπνητήρι κινητού ξυπνάμε. Όμως, όπως το κοιτάξεις, βαλτο στην τσάντα που θα πάρεις μαζί σου και μη το ξανακοιτάξεις μέχρι να βγεις από το σπίτι. Δώσε λίγο χρόνο στον εγκέφαλο σου να πάρει ανάσα. Μη ξυπνάς με scroll downs, e-mails, επικοινωνίες κλπ.

5. Σκέψου κάτι θετικό: Επόμενη άδεια, τον έρωτα σου, το ότι έχει ήλιο. Προσπάθησε να βοηθήσεις τον εγκέφαλο σου να βρει κάτι θετικό και να “κοιτάξει” προς τα εκεί. Έτσι θα νιώσεις πιο όμορφα και η μέρα θα αρχίσει αισιόδοξα.

6. Κράτα σημειώσεις: Ένας πολύ ωραίος τρόπος να ζεις πιο ανέμελα, είναι να κρατάς σημειώσεις. Έτσι, κάθε πρωί που ξυπνάς, γράψε κάτι. Μπορεί να είναι το όνειρο σου, κάτι που θες να κάνεις, μια υπενθύμιση για το ότι κάνει καλό να χαμογελάς. Θα νιώσεις δημιουργικά. 

7. Κάνε ένα ντουζάκι: Σε αναζωογονεί και σε κάνει να νιώθεις όμορφα! Καθαρά, με ένα διακριτικό άρωμα για να μοσχοβολάς! Νιώθεις ευεξία με το νερό στο σώμα σου και ξεκινάς πιο δυναμικά την ημέρα σου. 

Διαβάστε επίσης: 

Αλλάξτε την ζωή σας με προγράμματα: —-> πατήστε ΕΔΩ 

 

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο