Tips-Décor

8 λόγοι που το σπίτι σας έχει πολλά έντομα

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε 8 λόγους που κάνουν το σπίτι σας να έχει πολλά έντομα.

Το Καλοκαίρι έφτασε και μπορεί να είναι μία υπέροχη εποχή όμως έχει κι ένα μικρό…τόσα δα…ελάττωμα. Τα έντομα. Το Καλοκαίρι τα έντομα γίνονται περισσότερα ή βγαίνουν από τις φωλιές τους εξαιτίας της ζέστης και όλα αυτά έχουν ως στόχο το σπίτι μας. Μύγες, μυρμήγκια, κατσαρίδες και άλλα πολλά έντομα που τα βλέπουμε να περπατάνε πάνω στα έπιπλα, να μας ενοχλούν ενώ πετάνε τριγύρω μας ή να μας τρομάζουν το βράδυ όταν ξυπνάμε για νερό και τα βλέπουμε να κόβουν βόλτα στον πάγκο της κουζίνας.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Το ξέρουμε ότι τα έντομα είναι και αυτά ζώα της φύσης, όμως σίγουρα κανείς δεν θέλει να μένει σε ένα σπίτι γεμάτο έντομα. Σε μερικές περιπτώσεις είναι ακόμη και επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μύγες και κατσαρίδες, που δεν φημίζονται για την υγιεινή τους.

Υπάρχουν σπίτια που έχουν παραπάνω έντομα από τα υπόλοιπα όμως. Και όχι, τα έντομα δεν προτιμούν τα συγκεκριμένα σπίτια επειδή τους αρέσει η αρχιτεκτονική τους. Απλά τα συγκεκριμένα σπίτια πληρούν κάποιες ή και όλες τις προϋποθέσεις που θα μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω και που προσελκύουν τα έντομα.

Διαβάστε παρακάτω: 

Έχετε παλιά βιβλία στο σπίτι

Μπορεί να μην το ξέρατε όμως το παλιό χαρτί προσελκύει τα έντομα. Τα παλιά βιβλία, οι στοίβες από σκονισμένες εφημερίδες και οι επιστολές είναι πόλος έλξης για διάφορα έντομα. Μερικά έντομα όπως είναι οι κατσαρίδες τρέφονται με κυτταρίνη, επομένως δεν πρέπει να αφήνετε τα παλιά σας χαρτιά πάνω σε τραπέζια και γραφεία.

Καταλαβαίνουμε ότι σας είναι δύσκολο να πετάξετε τα παλιά σας βιβλία ή τις επιστολές σας. Ούτε εμείς θα το κάναμε. Φυλάξτε όμως αυτά τα αντικείμενα σε δοχεία που σφραγίζουν αεροστεγώς.

λόγοι_που_το_σπίτι_έχει_πολλά_έντομα_

Το σπίτι έχει λευκές λάμπες

Υπάρχουν σπίτια που διαθέτουν λευκές λάμπες και το γαλάζιο ή λευκό χρώμα προσελκύει τα έντομα. Αντιθέτως λάμπες με κίτρινα, ροζ ή πορτοκαλί φώτα είναι λιγότερο ελκυστικά. Οι περισσότερες λάμπες LED είναι μία πολύ καλή επιλογή για το σπίτι, επειδή το λευκό χρώμα που εκπέμπουν δεν είναι στην πραγματικότητά λευκό.

Αντιθέτως είναι ένα σύνολο πολλών και διαφορετικών χρωμάτων που στο τελικό αποτέλεσμα μας δίνουν το λευκό. Όμως υπάρχουν ακόμη και λάμπες LED που προσελκύουν περισσότερα έντομα. Επομένως θα πρέπει να αντικαταστήσετε αυτές τις λάμπες με θερμότερα φώτα.

λόγοι_που_το_σπίτι_έχει_πολλά_έντομα_

Τα κουφώματα στα παράθυρα και στις πόρτες είναι λευκά

Αν το εξωτερικό χρώμα του σπιτιού σας είναι λευκό, τότε αυτό το χρώμα μπορεί να προσελκύσει περισσότερα έντομα. Έτσι είναι καλύτερο να προτιμήσετε για το σπίτι σας χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο, διότι αυτά τα χρώματα δεν αρέσουν πολύ στα έντομα. Αντίθετα όμως όσων αφορά τα κουνούπια, το λευκό χρώμα τα διώχνει.

λόγοι_που_το_σπίτι_έχει_πολλά_έντομα_

Κούτες στο σπίτι

Έντομα όπως είναι οι κατσαρίδες, οι τερμίτες, τα ασημόψαρα και άλλα τρέφονται με κούτες. Τους αρέσει το χαρτί αλλά και η κόλλα που τα ενώνει. Επίσης οι κόλλες στις κούτες, δημιουργούν ευνοϊκό έδαφος για να προσελκύσουν τα ήδη υπάρχουσα έντομα κι άλλα έντομα και να πολλαπλασιαστούν. Πετάξτε λοιπόν τις κούτες που δεν θέλετε.

λόγοι_που_το_σπίτι_έχει_πολλά_έντομα_

Ξύλο που δεν έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία

Πολλά είναι τα έντομα που έλκονται από το ξύλο που δεν έχει υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία, ειδικά αν αυτό έχει τρύπες. Επομένως δεν χρειάζεται να κρατάτε στο σπίτι ξύλα που δεν χρειάζεται σε στοίβες διότι το μόνο σίγουρα είναι ότι θα γεμίσετε έντομα. Επίσης επιμεληθείτε τα ξύλινα έπιπλα ή τους ξύλινους φράχτες του σπιτιού.

λόγοι_που_το_σπίτι_έχει_πολλά_έντομα_

Το σπίτι έχει πολύ υγρασία

Τα έντομα λατρεύουν την υγρασία και τα ζεστά μέρη διότι αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες για να ζουν και να αναπαράγονται. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλά έντομα στο υπόγειο, στο μπάνιο ή στην κουζίνα γύρω από τον νεροχύτη.

Αν θέλετε λοιπόν να απαλλαγείτε από τα έντομα, ελέγξτε αν το σύστημα αποχέτευσής σας λειτουργεί σωστά και δεν έχει διαρροές. Επίσης ένας αφυγραντήρας χρειάζεται μέσα στο σπίτι.

λόγοι_που_το_σπίτι_έχει_πολλά_έντομα_

Τα φυτά μέσα στο σπίτι

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι πανέμορφα όμως είναι ακόμη ένας λόγος που πολλά έντομα έχουν κάνει κατάληψη στο σπίτι σας. Αυτό βέβαια συμβαίνει όχι επειδή τα φυτά έχουν κάποιο πρόβλημα αλλά επειδή εσείς δεν τα φροντίζετε σωστά.

Αν ποτίζετε υπερβολικά πολύ το φυτά σας ή αν υπάρχει νερό στο πιάτο κι εσείς δεν το αδειάσετε τότε σίγουρα πολλά έντομα θα πλησιάσουν λόγω της υγρασίας. Επίσης, πρέπει το δωμάτιο που έχετε τοποθετήσει το φυτό να το αερίζετε επαρκώς κάθε μέρα.

λόγοι_που_το_σπίτι_έχει_πολλά_έντομα_

Πολλά τρόφιμα και ποτά

Είναι δεδομένο ότι αν αφήσεις το φαγητό σου στον πάγκο της κουζίνας είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσεις να δεις κατσαρίδες και μυρμήγκια να τρώνε ότι περίσσεψε.

Το Καλοκαίρι λοιπόν βεβαιωθείτε ότι ο πάγκος της κουζίνας δεν περιέχει αποφάγια, ζουμιά από φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν σκουπιστεί και γενικότερα οτιδήποτε νόστιμο μπορεί να προσελκύσει ένα έντομο.

λόγοι_που_το_σπίτι_έχει_πολλά_έντομα_

Μετάβαση στο περιεχόμενο