Παιδί και Ασφάλεια

8 πράγματα που μπορούν να κρατήσουν ασφαλή τα παιδιά σας

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν είναι καθόλου εύκολο. Τα παιδιά αναπόφευκτα θα βλάψουν τον εαυτό τους, καθώς όλα είναι μέρος της ενηλικίωσης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα προστατεύσουμε από ατυχήματα που μπορούν να αποφευχθούν. Ευτυχώς, οι ειδικοί συχνά μοιράζονται συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν τα παιδιά σας.
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
 
1. Βγάλτε μια φωτογραφία του παιδιού σας πριν κατευθυνθείτε σε ένα πολυσύχναστο μέρος.
Η μετάβαση σε ένα λούνα παρκ ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο προσέλευσης πλήθους είναι ένας εφιάλτης για πολλούς γονείς, καθώς τα παιδιά τους θα μπορούσαν εύκολα να χαθούν σε μέρη όπως αυτά. Και παρόλο που κανείς δεν ελπίζει να συμβεί αυτό, είναι πάντα καλό να είσαι προετοιμασμένος σαν να γίνει. Μπορείτε να το κάνετε τραβώντας μια φωτογραφία του παιδιού σας πριν βγείτε έξω. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση που χαθεί, θα έχετε την ακριβή εικόνα για το πώς ήταν το παιδί σας και τι φορούσε εκείνη την ημέρα. Η εμφάνιση αυτής της εικόνας στις αρχές θα κάνει την αναζήτηση πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική.
 
2. Προτιμήστε μια μικρή ποσότητα ξηρών καρπών εάν το παιδί σας τους τρώει για πρώτη φορά.
Οι αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς έχουν γίνει πιο συχνές τα τελευταία χρόνια και πολλά παιδιά υποφέρουν από αυτές. Εξαιτίας αυτού, όταν δίνετε στο παιδί σας φιστίκια ή οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό για πρώτη φορά, προτιμήστε μια μικρή ποσότητα.
 
3. Κάντε κομπλιμέντα για το κράνος ενός παιδιού, ώστε να το ενθαρρύνετε να το φοράει στο μέλλον.
Τα παιδιά λατρεύουν να επιδεικνύουν το θάρρος τους και μπορεί να είναι πολύ σκληρά με τους συνομηλίκους τους που δεν είναι επιρρεπείς σε επαναστατική συμπεριφορά. Ένα παιδί μπορεί συχνά να βιώσει πειράγματα επειδή φοράει κράνος όταν κάνει ποδήλατο ή όταν εκτελεί οποιαδήποτε άλλη επικίνδυνη σωματική δραστηριότητα. Για να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση ενός παιδιού, να το ενημερώνετε πάντα πόσο ωραίο πιστεύετε ότι είναι το κράνος του όταν το βλέπετε να το φοράει. Η φιλοφρόνηση από έναν ενήλικα θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να λαμβάνουν βασικές προφυλάξεις στο μέλλον.
 
4. Κλειστά ντουλάπια και συρτάρια μόνο με λαστιχάκι μαλλιών.
Η επίσκεψη σε κάποιον με ένα μικρό παιδί μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό, καθώς πιθανότατα δεν έχει όλα τα gadget που κάνουν ένα χώρο ασφαλή για τα παιδιά. Αντί να αγχώνεστε, προσδοκώντας τη στιγμή που το παιδί σας θα προσπαθήσει να ανοίξει ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι, μπορείτε να το ασφαλίσετε χρησιμοποιώντας απλώς ένα λαστιχάκι μαλλιών. Απλώς στρίψτε το και τυλίξτε το γύρω από το πόμολο όσο πιο σφιχτά μπορείτε. Θα εμποδίσει το παιδί σας να ανοίξει τα πάντα στο δωμάτιο.
 
5. Κάντε το παιδί σας να νιώθει ότι ελέγχει την κατάσταση.
Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται τον έλεγχο, ειδικά στους νεαρούς επαναστάτες που προσπαθούν να εξερευνήσουν τον έξω κόσμο. Εάν δώσετε εντολή στο παιδί σας να μείνει εκεί που μπορείτε να το δείτε, θα νιώσει περιορισμένο και πιθανότατα θα κάνει το αντίθετο. Αντίθετα, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να τους πείτε: «Μείνε εκεί που μπορείς να με δεις». Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα θεωρήσουν το να μείνουν στα μάτια σας ως παραγγελία, αλλά μάλλον ως επιλογή. Θα τους κάνει να νιώσουν ότι είναι αυτοί που έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.
 
6. Διδάξτε στο παιδί σας πώς να συμπεριφέρεται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αντί να μιλά απλώς για την πρόληψη πυρκαγιών.
Η συζήτηση για την πυρασφάλεια μπορεί σίγουρα να μειώσει τις πιθανότητες να προκαλέσει το παιδί σας φωτιά. Ωστόσο, εάν ένα παιδί βρεθεί στη μέση μιας πυρκαγιάς, η θεωρία για την πρόληψη πυρκαγιάς δεν θα βοηθήσει πολύ. Αντί να μιλάτε μόνο για προφυλάξεις, διδάξτε στο παιδί σας συμβουλές ασφαλείας που μπορούν να το βοηθήσουν να βγει από τη φωτιά. Προσπαθήστε να περάσετε διαφορετικά σενάρια με το παιδί σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι ξέρει τι να κάνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 
7. Κάντε ένα τεστ τσίμπημα για να βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι αρκετά σφιχτό.
Για να βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι αρκετά σφιχτές, κάντε ένα τεστ τσιμπήματος. Αφού προσαρμόσετε τη ζώνη, δοκιμάστε να τσιμπήσετε τον ιμάντα στον ώμο του παιδιού. Εάν μπορείτε να το πιάσετε, αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ χαλαρό και πρέπει να σφίξετε τον ιμάντα. Για να είναι ασφαλές το παιδί σας, τα δάχτυλά σας θα πρέπει να γλιστρούν απευθείας από τον ιστό.
 
8. Πείτε στο παιδί σας να πλησιάσει ένα άτομο με καρότσι αν χαθεί.
Οι γονείς συνήθως διδάσκουν στα παιδιά να πλησιάζουν ένα μέλος του προσωπικού σε περίπτωση που χαθούν. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο για ένα παιδί να προσδιορίσει ποιος είναι αυτός. Αντίθετα, μάθε τους να πλησιάζουν κάποιον με καρότσι. Όχι μόνο επειδή τα καροτσάκια είναι εύκολα αντιληπτά, αλλά τα άτομα με μικρά παιδιά είναι γενικά πιο αξιόπιστα και εμφατικά στα άλλα παιδιά.
Μετάβαση στο περιεχόμενο