Θέματα ψυχολογίας

8 πρωτότυποι τρόποι να πείτε «ευχαριστώ»

Συνήθως, στους ανθρώπους που αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας, ξεχνάμε να την εκφράσουμε. Ίσως είναι επειδή μας αγαπούν και τους αγαπάμε τόσο, που από ένα σημείο και μετά το θεωρούμε αυτονόητο ότι γνωρίζουν πόσο εκτιμάμε την βοήθειά τους και την παρουσία τους. Όχι, δεν είναι αυτονόητο. Σε όσους το αξίζουν, πρέπει να λέμε «ευχαριστώ». Κι αν όχι με αυτή την «ξερή» και τετριμμένη λεξούλα, (ακόμα καλύτερα) με πράξεις. Όπως οι παρακάτω:

Κάντε ένα δώρο
Δείξτε έμπρακτα σε κάποιον που σας βοήθησε ότι εκτιμήσατε την στάση του, παίρνοντάς του κάτι – δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβό. Αρκεί κάτι μικρό και συμβολικό, που δείχνει ότι τον ξέρετε καλά.

Κάντε μία έκπληξη
Ένα πάρτι στα γενέθλια των φίλων σας, μία ξαφνική επίσκεψη στους γονείς ή τους παππούδες σας, ένα λουλούδι ή μια σοκολάτα στο άλλο σας μισό που σας περιμένει στο σπίτι και έχετε αργήσει.

Κάντε ένα videο
Θα είναι αφιερωμένο στο πρόσωπο που θέλετε να πείτε «ευχαριστώ» και, αν γνωρίζετε πως δεν θα έχει πρόβλημα με κάτι τέτοιο, μπορείτε να το ανεβάσετε στο Youtube ή στα social media.

…ή ένα GIFάκι
Που θα είναι το δικό σας, προσωπικό gifάκι και θα το χρησιμοποιείτε στις μεταξύ σας διαδικτυακές συνομιλίες και θα σας θυμίζει τη σχέση σας.

Μαγειρέψτε
Φτιάξτε στους φίλους που σας στέκονται ένα ωραίο γεύμα, οργανώστε για την οικογένειά σας ένα χορταστικό barbecue, ψήστε μπισκότα ή γλυκά για τους συναδέλφους σας στο γραφείο που σας βοήθησαν σε ένα project. Και η ευγνωμοσύνη… περνά από το στομάχι.

Βοηθήστε
Αν σας βοήθησαν, πείτε «ευχαριστώ» με τον ίδιο τρόπο. Δεν το έκαναν περιμένοντας ανταπόδοση – ελπίζουμε – αλλά ένας άγραφος νόμος λέει πως ό,τι δώσεις, θα πάρεις – και αντίστροφα.

Ακούστε
Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζονται οι άλλοι από εσάς είναι να τους ακούτε. Όχι γνώμη, ούτε δράση, ούτε κάτι πιο δύσκολο: Απλώς να ανοιχτούν σε κάποιον που θα τους ακούσει με πραγματικό ενδιαφέρον. Κι αυτό τους το οφείλετε – πόσο μάλλον αν σας έχουν βοηθήσει.

Να είστε εκεί για αυτούς που σας χρειάζονται
Να είστε δίπλα τους στις χαρές τους, αλλά και στις λύπες τους. Στις καλές αλλά και στις κακές τους στιγμές. Να ξέρουν πως έχουν ένα στήριγμα, μια πραγματική σχέση και όχι μια τυπική γνωριμία. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να πείτε «ευχαριστώ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο