Ομορφιά

9 στις 10 γυναίκες χτενίζουν λάθος τα μαλλιά τους; – Εσείς ξέρετε το σωστό τρόπο;

«Οι γυναίκες είναι πολύ τρυφερές με τους άνδρες και τα παιδιά, αλλά πολύ απότομες με τα μαλλιά τους». Fact. Αυτό μού είχε πει ο κομμωτής μου πριν χρόνια και ακόμη δεν το έχω ξεχάσει. Αν το καλοσκεφτείς, έχουμε την τάση να τα χτενίζουμε με μανία λες και αυτά ευθύνονται για όλα τα προβλήματα μας. Σήμερα απαντάμε στο ερώτημα «πώς να χτενίσω τα μαλλιά μου;», παρουσιάζοντάς σου το σωστό τρόπο, που ελάχιστες γυναίκες γνωρίζουν.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Προσοχή

Το βίαιο χτένισμα ταλαιπωρεί τα μαλλιά και έχει ως αποτέλεσμα το σπάσιμο της τρίχας και κατά συνέπεια την εμφάνιση ψαλίδας. Oh no! Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να γλιτώσεις «τη ζημιά», ακολουθώντας το σωστό τρόπο για να τα βουρτσίζεις.

How to

Τα κατάλληλα εργαλεία: Εάν θέλεις να προστατέψεις τα μαλλιά σου από την ψαλίδα και το σπάσιμο, πρέπει να μάθεις να τα βουρτσίζεις σωστά. Πριν αρχίσεις, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε μια χτένα καλής ποιότητας. Αν θέλεις υγιή μαλλιά απόφυγε τις φτηνές χτένες με σκληρά δόντια ή τις βούρτσες με μεταλλικές τρίχες. Αντίθετα, χρησιμοποίησε βούρτσες με φυσικές μαλακές τρίχες και φυσικές κοκάλινες ή ξύλινες χτένες.

Ο σωστός τρόπος: Και τώρα πάμε στην πράξη. Προκειμένου να αποφύγεις το ανεπιθύμητο σπάσιμο της τρίχας, θα πρέπει να χτενίζεις τα μαλλιά σου ξεκινώντας πάντα από τις άκρες και σταδιακά ανεβαίνοντας προς τα πάνω, καθώς ξεμπλέκονται τα μαλλιά και ποτέ το αντίστροφο.

Pro Tips

Μη βρέχεις τα μαλλιά σου καθώς τα χτενίζεις

Υπάρχει ο μύθος πως τα μαλλιά ξεμπερδεύονται πολύ πιο εύκολα, εάν είναι ελαφρώς βρεγμένα. Όπως είπαμε αυτό αποτελεί… μύθο! Βρέχοντας τα μαλλιά τα κάνεις πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Αντί για νερό, μπορείς, αν θέλεις, να τα ξεκάσεις με ένα ειδικό detangler.

Χτένα>Βούρτσα

Οι βούρτσες παραδοσιακά ταλαιπωρούν περισσότερο τα μαλλιά από τις χτένες. Ειδικά εάν θέλετε να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, όσο είναι βρεγμένα -κάτι το οποίο δεν προτείνουμε σε καμία περίπτωση- μην πιάσετε σε καμία περίπτωση στα χέρια σας βούρτσα. Αντίθετα, προτιμήστε μια ξύλινη ή κοκάλινη χτένα.

Μεταξωτή vs Βαμβακερή μαξιλαροθήκη σημειώσατε 1

Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε για τα μαλλιά σας. Μπορεί να σού κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν! Καθώς στριφογυρίζεις στον ύπνο σου δημιουργείται τριβή μεταξύ της κοινής βαμβακερής μαξιλαροθήκης και των μαλλιών σου με αποτέλεσμα τα τελευταία να σπάνε και να μπλέκονται ξανά. Μετάξι και πάλι μετάξι! Άσε που θα νιώθεις ότι κοιμάσαι στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο!

 

 

 

 

 

πηγή

 

 

 

«Αισθητικές επεμβάσεις αποκλειστικά από ιατρούς δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς»

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο