Εκπαίδευση Προτεινόμενο

9 χρήσιμες συμβουλές για έναν πρωτοετή σε άλλη πόλη

Η φοιτητική ζωή ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις νέες προκλήσεις και να γνωρίσεις αυτό για το οποίο ακούς εδώ και χρόνια.

1.Φοιτητικές Λέσχες

Οι φοιτητικές λέσχες των σχολών είναι ο πιο εύκολος, τίμιος και γρήγορος τρόπος να κάνεις τις πρώτες σου γνωριμίες.

Αφορούν διάφορες δραστηριότητες και το μόνο που χρειάζεσαι είναι απλώς να βρεις εκείνη τη λέσχη που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σου.

Κινηματογράφος; Θέατρο; Αθλητισμός; Ό,τι και να είναι αυτό που σου φαίνεται πιο θελκτικό, υπάρχουν λέσχες που σε περιμένουν να τις αναγνωρίσεις!

Σημαντικό: Να θυμάσαι πως τα πρώτα άτομα που θα γνωρίσεις -κατά πάσα βεβαιότητα- δεν θα είναι και αυτά με τα οποία θα κάνεις παρέα για το υπόλοιπο της φοιτητικής ζωή σου.

Είναι όμως εκείνα τα άτομα που θα σε βοηθήσουν να νιώθεις λιγότερο άβολα τις πρώτες μέρες στην καινούρια πόλη!

2.Βιβλιοθήκη Πανεπιστήμιου

Ο χώρος όπου ξεκινάς να πηγαίνεις για διάβασμα και τελικά καταλήγει να είναι ο χώρος που πηγαίνεις για… “διάβασμα”.

Το καλύτερο bonding γίνεται όταν υπάρχει ένα κοινό θέμα να συζητήσεις, επομένως αφορμές για κουβέντα θα έχεις πολλές.

Σημαντικό: Να ακούς πάντα με προσοχή τις συμβουλές που σου δίνουν “τα μεγαλύτερα έτη”.

Μην φανείς θρασύς και πιστέψεις ότι η σχολή είναι πιο εύκολη από αυτό περίμενες. Κάθε σχολή έχει τις δυσκολίες της και αυτοί που κουβαλούν εξάμηνα στις πλάτες τους, μπορούν να στο επιβεβαιώσουν.

3.God bless messengers

Οι πρώτες βδομάδες είναι οι πιο δύσκολες, αλλά ευτυχώς που έχεις τα φιλαράκια από το σχολείο.

Viber, Skype, Snapchat παίρνουν φωτιά αυτές τις μέρες. Μέχρι ο κάθε φίλος σου να βρει τα πατήματά του και να μπείτε σε έναν ρυθμό στη νέα πραγματικότητα της ζωή σας, τα Social Media και οι Messengers παίρνουν φωτιά.

Σημαντικό: Να ξέρεις πως νομοτελιακά, όσο περ10νούν οι βδομάδες (πόσο μάλλον οι μήνες), τα μηνύματα θα αραιώνουν. Έτσι είναι η ζωή.

Σημαντικό: Κατά 99% μετά από 2 μήνες, θα έχεις σταματήσει τα πάντα και θα έχεις κρατήσει ένα το πολύ δύο από όλες αυτές τις δραστηριότητες. Παρόλα αυτά, θα έχεις κάνει γνωριμίες και θα έχεις μία εικόνα από όλες αυτές τις δραστηριότητες.

4.Και το όνομα αυτού: Φοιτητικό Πάσο

Η κοινωνία ξέρει. Είσαι φοιτητής. Έχεις αρκετά έξοδα, ημιμηδενικό εισόδημα και πάρα πολύ χρόνο. Έτσι σου δίνει το φοιτητικό πάσο να παίξεις μπαλίτσα. Αυτό να κάνεις.

Μάθε όλες τις προσφορές που έχεις και αξιοποίησέ το στο μάξιμουν. Θέατρα, κινηματογράφοι, ακόμα και κομμωτήρια βάζουν πλάτη για πάρτυ σου. Άδραξε όλες τις ευκαιρίες!

5.Κάτι τέτοια που σου αλλάζουν τη ζωή

Και όπως σου είπα, όλη η κοινωνία -ειδικά στην εποχή της κρίσης- αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα είναι δύσκολα για σένα. Να έχεις τα μάτια σου ανοικτά για προγράμματα που είναι σχεδιασμένα ειδικά για σένα.

Για παράδειγμα, η Aegean και η Olympic Air δίνουν τη δυνατότητα σε 250 πρωτοετείς φοιτητές -που σπουδάζουν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους- να έχουν δωρεάν μετακινήσεις για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους με 8 δωρεάν εισιτήρια για κάθε χρόνο!

6.Ταπεράκια

Μη γελάς φίλε μου. Ταπεράκια. Τα ταπεράκια μπορούν να εξασφαλίσουν γεύση, χρήματα και σίγουρα την ψευδαίσθηση στους γονείς σου ότι τρως και γενικότερα ζεις καλά!

Σημαντικό: Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό και θα το καταλάβεις κάθε φορά που σε παίρνει η μάνα σου και στην ερώτηση SOS “έφαγες;” θα δίνεις για απάντηση “ναι ρε μάνα, το γιουβέτσι που μου έστειλες”.

7.Σεμινάρια – Εκδηλώσεις – Εrasmus (και εγώ δεν ξέρω τι)

Μην ξεχνάς πως πάνω από όλα είμαστε φοιτητές αγαπητέ. Οπότε, αφού βρήκες που βρήκες χρόνο, γιατί να μην το εξελίξεις όσο δεν πάει.

Βρες online σεμινάρια, πανεπιστημιακές εκδηλώσεις και ό,τι μπορεί να μπει στο βιογραφικό σου. Αποδείξεις ότι καθόλη τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων δεν έλιωνες απλά στο Tichu, αλλά έκανες και κάτι για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

8.Βιβλία και σειρές για να την παλέψεις τα βράδια

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Ένα από τα πιο απάλευτα στοιχεία της καθημερινότητάς σου, πιθανόν να είναι τα βράδια σου. Εκεί είναι που θα στα “σκάει” λίγο περισσότερο η απουσία της παλιάς σου ζωής.

Ηρεμία. Φτιάξε με λίστα με βιβλία και σειρές που θα σε κάνουν να ξεχαστείς, αλλά και θα σε δομήσουν ως προσωπικότητα. Καινούριοι ολόκληροι έντυποι ή “οθονάτοι” κόσμοι περιμένουν να σε γνωρίσουν και να σε ταξιδέψουν.

9.Μη γελάσεις. Η νοοτροπία

Ο τελευταίος σου σύμμαχος, είναι και ο πιο σημαντικός. Μην κατέβεις στο γήπεδο με τη λογική “να πάρουμε την ισοπαλία”.

Η ζωή δεν περιμένει. Μπες με δύναμη, μην αφήνεις μαθήματα να μαζεύονται, μην αναλωθείς με ανθρώπους που σου φαίνονται βαρετοί ή τοξικοί, κάνε ταξίδια όποτε μπορείς, βγάλε τα πρώτα σου χρήματα με δουλίτσες του ποδαριού για να έχεις μία μεγαλύτερη άνεση και δοκίμασε τα πάντα.

Τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου έρχονται και εσύ πρέπει να έχεις τη νοοτροπία του “θα ζήσω δυναμικά”.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

πηγη

Πως αλλιώς να χρησιμοποιήσεις τις ώριμες μπανάνες σου

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο