Τα θαλασσινά είναι συνήθως η πρώτη μας επιλογή για την Σαρακοστή και όταν είναι μαγειρεμένα με μια λαχταριστή συνταγή, όπως αυτή την οποία επιλέξαμε από τα τεφτέρια της της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Καλαμαράκια με ρύζι
Υλικά:
1½ κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
1½ φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1½ Χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι λάδι
4 κουτάλια σούπας ούζο
μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Αλάτι- πιπέρι
Συνταγή:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι για να σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα καλαμαράκια. Έπειτα σβήνουμε με ούζο.
2.Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το νερό και το ρύζι και αφήνουμε να βράσει.
4. Σβήνουμε και ρίχνουμε επάνω φρεσκοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
5. Σερβίρουμε χλιαρό!
Τα μυστικά μου:
-Αφήστε το ρύζι να κρατάει λίγο και τραβήξτε το από τη φωτιά για να γίνει σιγά -σιγά.
Καλή όρεξη!
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ