Ιδανικό πρωινό και αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους. Όταν αναφερόμαστε σε κρέπες γλυκιές ή αλμυρές όποια ώρα της ημέρας κι αν είναι… η επιθυμία γεννιέται και όλοι θέλουμε μία, γι’ αυτό σήμερα εντοπίσαμε μια ωραία συνταγή για κρέπα, από που αλλού; Από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Κρέπα της Μαριώς !!!
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά:
1 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ )
1 + 1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 αυγά
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 κουταλιού του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Μπισκότα FULL 45 VIOLANTA (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ )
Σοκολάτα
Φράουλες
Γιαούρτι Παραδοσιακό Πρόβειο ΚΟΜΗΣ (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ )
Συνταγή:
1. Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και θέλουμε να έχουν θερμοκρασία δωματίου, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μεγάλο και προσθέτουμε το γάλα. Πρώτα χτυπάμε το γάλα και τα αυγά.
2.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μπολ. Τα ανακατεύουμε με σύρμα όλα μαζί.
3.Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να χυλώσει καλά.
4.Θα αφήσουμε το μείγμα μία ώρα. Αν είναι πολύ σφιχτό μετά, θα προσθέσουμε λίγο γαλατάκι.
5.Θέλουμε αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα λίγο λάδι, το απλώνουμε με χαρτί. Με μια κουτάλα παίρνουμε από το μπολ χυλό (να μην είναι γεμάτη) και ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού. Πιάνουμε το χερούλι του τηγανιού και με κυκλικές κινήσεις το κουνάμε να απλωθεί παντού.
6.Ψήνουμε για 1 λεπτό (είναι λεπτή η κρέπα μας) και με μια σπάτουλα μακριά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε λίγο ακόμα.
7.Τις απλώνουμε στο πάγκο σε αντικολλητικό χαρτί ή σε πιάτο ανοιχτές.
8.Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε τη σοκολάτα με λίγο γάλα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα απλώνουμε στις κρέπες. Κόβουμε τα μπισκότα κομματάκια και τα βάζουμε στις κρέπες. Ολοκληρώνουμε με τις φράουλες.
9.Μια εναλλαγή ακόμη πιο υγιεινή, είναι να βάλετε γιαούρτι (μια κουταλιά σούπας) και φράουλες με λίγο μέλι.
10.Τι διπλώνουμε στη μέση σαν μισοφέγγαρο ή τις τυλίγουμε και σερβίρουμε!!!
Τα μυστικά μου:
-Παίρνετε ένα καλαμάκι και τρυπάτε το από κάτω τη φράουλα μέχρι επάνω για να βγει η ρίζα.
-Αρέσει πολύ στα παιδιά η κρέπα με φρούτα κι έτσι τα μαθαίνετε να τρώνε και φρούτα.
–Με τις ίδιες κρέπες φτιάχνετε αλμυρά σνακς αλλά αν δεν θέλετε εκεί, μπορείτε να αφαιρέσετε την κανέλα
Καλή όρεξη!