Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Τυρόπιτα χωριάτικη!

Καθημερινά στη στήλη μαγειρική σας προτείνουμε μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής!!

Μια λαχταριστή τυρόπιτα, από τα χεράκια της  μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ 

Τυρόπιτα χωριάτικη!

Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!

super-market-lagiou-4-juniorsclu

SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)

Υλικά: 

300 gr Κεφαλογραβιέρα ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ  (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
600 gr Φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ  (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
3 ½ φλιτζάνια γάλα φρέσκο
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
5 αυγά
1/2 φλιτζάνι για τη ζύμη και μισό φλιτζάνι Ελαιόλαδο “ΕΛΙΣ” ΣΩΡΡΑΣ  (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
Αλάτι – πιπέρι – γλυκιά πάπρικα
 
*Για όσους θέλουν να γευτούν μια παραδοσιακή τυρόπιτα αλλά δεν έχουν χρόνο να τη φτιάξουν, προτείνω να πάρουν τη Σπιτική Τυρόπιτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ ) 
tyropita-1-juniorsclub
 
Συνταγή
 
1. Πρώτα παίρνουμε το μπολ και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα (θέλουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου). Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα τυριά και βάζουμε και λίγο λάδι. Αφήνουμε σε ένα μπολάκι μικρό λίγο από το μείγμα αυγού-γάλα και το υπόλοιπο το ενώνουμε με τα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά. Βάζουμε και λίγο λάδι ακόμη. 
 
2.Χρειαζόμαστε ένα ρηχό ταψί, υπολογίστε ένα μεγάλο μέγεθος. Λαδώνομαι το ταψί. Ανοίγουμε το φούρνο και προθερμαίνουμε πάνω-κάτω στους 150 βαθμούς. 

3.Όπως έχουμε λαδώσει το ταψί στρώνουμε κάτω 2 φύλλα. Περνάμε με ένα πινέλο το μείγμα γάλα – αυγό. Βάζουμε λίγη γέμιση. Έπειτα πάλι στρώνουμε 1 φύλλο και το πασπαλίζουμε με γάλα-αυγό. Προσθέτουμε γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε από πάνω 3 φύλλα. Κόβουμε ότι μεγάλο φύλο περισσεύει και τα υπόλοιπα τα γυρίζουμε προς τα μέσα. 

4.Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Χαράζουμε ελαφρά, σε ίσες γραμμές και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό. Ραντίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Τα μυστικά μου:

-Να οι χωριάτικες πίτες, ποτέ δεν ξεπερνούν σε πάχος τα 3 εκατοστά.

Καλή όρεξη! 
 
lagiou2
 
lagiou4
 
lagiou3
 
lagiou5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο