Μια πολύ ωραία συνταγή για λαδερό σας προτείνουμε σήμερα!!! Πήλινο δοχείο και φουρνιστό φαγητό, θυμίζουν αμέσως μανούλα. Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε αυτή τη μαμαδίστικη συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Αρακάς σε πήλινο στο φούρνο!
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά:
1 kg Αρακά κατεψυγμένο FROZA (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ )
Eλαιόλαδο “ΕΛΙΣ” ΣΩΡΡΑΣ (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ )
500 gr Ντομάτα στον τρίφτη ΜΠΑΡΜΑ ΣΤΑΘΗΣ (προσφορά φυλλαδίου Super Market ΛΑΓΙΟΥ )
1 φλιτζάνι τσαγιού λιαστές ντομάτες στο λάδι, καλά στραγγισμένες
1 πιπεριά καυτερή, κομμένη σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο και τον αρακά για να τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε όλα μαζί.
2.Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
3.Τα μεταφέρουμε στο πήλινο και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και την ντομάτα στον τρίφτ.
4.Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Καλή όρεξη!