Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κάνετε τα παιδιά σας, να αγαπήσουν το ψάρι. Μια πολύ υγιεινή συνταγή, πλούσια σε βιταμίνες, σίδηρο και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, ιδανικά για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας, από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Αυτή τη συνταγή θα την πετύχετε αν την φτιάξετε έτσι όπως την φτιάχνει η αγαπημένη μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Ψαρόσουπα βελουτέ!
Τα περισσότερα υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά
1 κιλό ψάρια (διάφορα) για σούπα (βακαλάος, ροφός, σφυρίδα,σκορπίδια) αγοράστε ότι βρείτε από αυτά
4 κολοκυθάκια
1 κιλό πατάτες
1 μάτσο σέλινο
5 καρότα κομμένα
6 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
λάδι
αλάτι-πιπέρι
2 λεμονιά τον χυμό τους
Συνταγή:
Πρώτα πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε νερό μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τα ψάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το κρεμμύδι, 1 πατάτα, 2 καρότα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.
Μόλις βράσουν καλά τα ψάρια κυρίως, τα βγάζουμε προσεχτικά σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε και τα λαχανικά σε ένα μπολ. Σουρώνουμε το ζωμό, ιδίως αν έχουμε παιδιά γιατί μπορεί να έχει μείνει κάποιο κόκκαλο ψαριού.
Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το ζωμό, βάζουμε όλα τα υλικά μας, και τα βρασμένα λαχανικά, εκτός από τα ψάρια. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα για να βράσουν και τα άλλα και να μείνει ζωμός, Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.
Βάζουμε στο μπλέντερ το ζωμό με τα λαχανικά και το κάνουμε χυλό έτσι ώστε να γίνει βελουτέ. Το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα να βράσει πάλι τρία λεπτά με τη βελουτέ μορφή και σερβίρουμε αμέσως τη ζεστή σούπα σε βαθύ πιάτο. Στη μέση του τραπεζιού, βάζουμε την πιατέλα με τα ψάρια!
Καλή όρεξη!