Καθημερινά στη στήλη μαγειρική σας προτείνουμε μια συνταγή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής!!
Το ψάρι πρέπει να το συμπεριλαμβάνεται στη διατροφή σας και κυρίως στη διατροφή του παιδιού σας. Tα ψάρια περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη D, σελήνιο, ιώδιο, μαγνήσιο, φώσφορο και αποτελούν την κύρια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, που περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. H επαρκής κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερίνης (LDL) στο αίμα, τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου και τη θνησιμότητα από καρδιακές παθήσεις, ενώ συμβάλλει στην ομαλή εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους. Γι αυτό επιλέξαμε για εσάς μια συνταγή με ιδιαίτερα αρώματα και γεύση, από τα χεράκια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Κουτσομούρες με σάλτσα από λιαστές ντομάτες!
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
Τα περισσότερα υλικά στις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά:
4 κουτσομούρες, περίπου 1 κιλό
ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας πάστα από λιαστές ντομάτες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
2 μεγάλες ντομάτες
1 ποτήρι άσπρο κρασί
φρέσκος μαϊντανός για το πασπάλισμα
Συνταγή:
1.Σε ένα ταψί βάζουμε αλατοπιπερωμενα τα ψάρια, προσθέτουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τις λιαστές ντομάτες και το κρασί.
2.Κόβουμε ροδέλες τις ντομάτες και τις τοποθετούμε επάνω τους, κατά μήκος στο κάθε ψάρι. Προσθέτουμε και πάλι λίγο αλάτι-πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
3.Όταν τα ψάρια μας είναι έτοιμα τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Καλή όρεξη!