Από τον μαθητευόμενο σεφ Μάνο Κουφογιαννάκη
Ένα ιδιαίτερο πιάτο με γεύση Μεσογείου επέλεξα να φτιάξω και να μοιραστώ μαζί σας. Μέσα στο συγκεκριμένο φαγητό προσπάθησα να αναδείξω τα τοπικά μας προϊόντα δίνοντας μια πιο σύγχρονη γεύση.
Γεμιστό κοτόπουλο με καπνιστό τυρί “Γουρουνιώτης” και λιαστή ντομάτα, συνοδευμένο με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα Μαυροδάφνης.
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
καπνιστό τυρί “Γουρουνιώτης”
λιαστή ντομάτα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο Βιτάμ
γάλα
3-4 γλυκοπατάτες
Μαυροδάφνη
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
Τρυπάμε το κοτόπουλο στη μέση και το γεμίζουμε με το καπνιστό τυρί και λιαστές ντομάτες. Πριν το γεμίσουμε το ανοίγουμε καλά. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι. Το κοτόπουλο αφού το θωρακίσουμε στο σχαροτήγανο, που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, το βάζουμε στο φούρνο στους 185 βαθμούς για 16 λεπτά περίπου.
Για τον πουρέ
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις γλυκοπατάτες. Αφού βράσουν προσθέτουμε μια κουτάλια της σούπας βιτάμ, αλάτι, πιπέρι και μπιμάρουμε (λιώνουμε τις γλυκοπατάτες στο μπίμερ ή στο μίξερ).
Για την σάλτσα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κούπα γλυκό κρασί – Μαυροδάφνη με μισή κουταλιά βιτάμ και το αφήνουμε να χυλώσει και να εξαντλήσει την αλκοόλη του.
Καλή σας όρεξη!