Ο εφιάλτης πολλών γονέων για το θέμα του φαγητού και κυρίως να μην μείνει νηστικό το παιδί, το οποίο αρνείται να φάει, γιατί δεν του αρέσει για πολλοστή φορά το γεύμα της ημέρας, κάπου εδώ τελειώνει… Πώς;;;;
Ενας πατέρας τριών παιδιών, όπως διαβάζουμε στο Reddit, βρήκε τη λύση με μια απλή μέθοδο.
Σταμάτησε να πιέζει τα παιδιά του να φάνε κάτι που δεν θέλουν και έμεινε ψύχραιμος. Ούτε φωνές, ούτε τσακωμούς, ούτε απειλές, ούτε τιμωρίες. Ο πατέρας δεν τους έδωσε άλλες επιλογές, όπως να μαγειρέψει ένα άλλο φαγητό. Τους άφησε να φάνε ό,τι θέλουν. Ετσι για μέρες τα παιδιά του έτρωγαν μόνο τοστ και δημητριακά με γάλα.
Εκείνος συνέχισε να μαγειρεύει για τη γυναίκα του και εκείνον. Αλλωστε από την αρχή μαγείρευε ένα φαγητό για όλη την οικογένεια. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι δεν θα πρέπει οι γονείς να μαγειρεύουν κάτι που αρέσει στα παιδιά και εκείνοι να τρώνε κάτι άλλο.
Μετά από λίγες ημέρες, τα παιδιά άρχισαν να βαριούνται και να ρωτουν τον πατέρα τους τι μαγείρεψε. Κάποια μάλιστα ζήτησαν να δοκιμάσουν κιόλας. Σιγα σιγά τα παιδιά του άρχισαν να τρώνε το φαγητό τους και σταμάτησαν να παραπονιούνται ότι δεν τους άρεσε.
Το φαγητό στο σπίτι ετοιμάζεται με αγάπη για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά, έχουν αναπτύξει από πολύ νωρίς τις γευστικές, αγαπημένες τους τροφές και έτσι πολύ συχνά αρνούνται να φάνε το φαγητό τους ή έχουν παραξενιές στο τι θα φάνε.
Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να κρύβει κάτι βαθύτερο από μια απλή δυσαρέσκεια για ένα συγκεκριμένο πιάτο.
Για παράδειγμα μια μητέρα που πιέζει το παιδί της να φάει, επειδή θέλει να τελειώνει με αυτή τη διαδικασία και να προχωρήσει στο διάβασμα και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του σπιτιού, μεταφέρει όλη την πίεση και το χρονικό άγχος στο παιδί. Όλη αυτή η πίεση μπορεί να κάνει το παιδί να αντιδράσει και να μην θέλει να φάει το φαγητό του.
Συνεπώς, ο συγκεκριμένος πατέρας μας έδωσε τη λύση! Ναι, το φαγητό είναι ένα στο σπίτι και εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπως αλλεργίες ή ακόμα κι’ αν δούμε ότι μια τροφή δεν του αρέσει, τότε καλό είναι να έχουμε ετοιμάσει από την αρχή ένα διαφορετικό πιάτο, έτσι ώστε να μην ακούσουμε τη φράση “εγώ αυτό δεν το τρώω”