Like Αθλητισμός

Οι 16χρονοι μαθητές που έδωσαν πόδια, χέρια και τρέλα στον Πατρέα!

Είναι τα πρόσωπα πίσω από τους γλάρους. Αυτοί που κάνουν τον Πατρέα τόσο υπερκινητικό, τόσο ανθεκτικό και τόσο υπομονετικό και καταδεκτικό, όσο οφείλει να είναι κάθε φορά το  πρωτότυπο ανθρωπόμορφο ή ζωόμορφο όν που συμβολίζει, ενσωματώνει και διαδίδει τις αξίες και τις ιδέες των αγώνων. Εν προκειμένω των αγώνων της Πάτρας.

Κάτω από τον αγαπημένο γλάρο, τη μασκότ που λατρεύουν πολίτες, επισκέπτες, αθλητές και συνοδοί, βρίσκονται δύο έφηβοι. Δύο 16άρησες μαθητές με αθλητικές επιδόσεις που αποτελούν εγγύηση ανθεκτικότητας και «δροσιάς», καθώς και τα δύο είναι απαραίτητα για να σηκώσουν το βάρος μας τέτοιας στολής μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοι έδωσαν πόδια, χέρια, μπόι και… τρέλα στη μασκότ των αγώνων της Πάτρας. Ποιοι πάνε δυο δυο σαν τους Χιώτες γλάρους και φτάνουν μέσα από τα βίντεο, τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις στην άλλη άκρη της γης.

Αλέξανδρος Σταθόπουλος: Ξετρελάθηκαν με τη μασκότ οι αθλητές των άλλων χωρών

 Μαθητής της β΄λυκείου του 5ου ΓΕΛ Πάτρας, ο Αλέξανδρος Σταθόπουλος με ύψος 1.82 βρέθηκε στα τέλη του θέρους να υποδύεται τον Πατρέα, εντελώς τυχαία, μέσω κοινών γνωριμιών και να βγάζει με αυτό τον τρόπο το χαρτζιλίκι του, αποκτώντας παράλληλα μια μοναδική εμπειρία που θα έχει να θυμάται για χρόνια. «Δεν είχα κάτι να κάνω το καλοκαίρι και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δραστηριοποιηθώ σε κάτι τόσο ευχάριστο και πρωτότυπο. Για αυτό και είπα αμέσως το ναι» λέει.

Οι προϋποθέσεις για τη μασκότ ήταν ο αθλητικός σωματότυπος, η κοινωνικότητα και  η καλή σχέση με τα παιδιά.

Ο Αλέξανδρος τα διέθετε και τα τρία. Ώς αθλητής μπάσκετ και κολύμβησης μπορεί να σηκώνει και το βάρος της στολής και να αντέχει στη ζέστη που μοιραία περιμένει όποιον φοράει το.. σώμα του Πατρέα. «Το πιο βαρύ κομμάτι είναι το κεφάλι με το ράμφος» εξηγεί. «Μετά από λίγες ώρες αρχίζει το πράγμα και δυσκολεύει και εκεί όντως χρειάζεται αντοχή».

Τη μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι σήμερα του την έχει κάνει «η αγάπη των παιδιών και γενικά του κόσμου. Τα μικρά παιδιά που μας βλέπουν και μας δείχνουν και μας φωνάζουν και μας μιλάνε είναι ό,τι καλύτερο».

Όσο για την πιο ωραία στιγμή; «Η τελετή έναρξης ήταν μια φανταστική εμπειρία. Ξετρελάθηκαν με τη μασκότ οι αθλητές των άλλων χωρών. Μας έβγαλαν  αμέτρητες φωτογραφίες. Νομίζω ότι όλοι κάναμε ό,τι καλύτερο και οι εθελοντές και η επιτροπή. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά», λέει ενθουσιασμένος ο Αλέξανδρος πριν βάλει ξανά τη στολή του και επιστρέψει στο γήπεδο.

Αντώνης Λάγιος: Οι συμμαθητές μου λένε «πάμε να δούμε το γλάρο»

Μαθητής της δευτέρας Λυκείου στο 7ο ΓΕΛ, ετών 16, ο Αντώνης Λάγιος είναι ο ψηλότερος εκ τω δύο γλάρων με ύψος 1.90. Δηλώνει ενθουσιασμένος από την ανάμιξή του με τους αγώνες η οποία επίσης έγινε τυχαία καθώς προτάθηκε και αυτός μέσω κοινών γνωστών με δεδομένο ότι διαθέτει αθλητικό παράστημα και αντοχή, έχοντας επιδόσεις στο άθλημα του μπάσκετ.

«Έψαχναν άτομα ψηλά και νέα. Όταν το άκουσα, μου άρεσε αμέσως η ιδέα. Δεν είχα να κάνω κάτι τον Αύγουστο που να με εμποδίζει, ήταν και η αμοιβή, αλλά πάνω από όλα ήταν η μοναδική εμπειρία που θα αποκτούσα μέσα από τη διοργάνωση» λέει και επισημαίνει: «Υπάρχει μεγάλη αγάπη και αναγνώριση. Ο Πατρέας είναι το σήμα κατατεθέν των αγώνων. Συμμετέχουμε στα αγωνίσματα της άμμου, βγαίνουμε στα διαλείμματα, χαιρετάμε,  παίζουμε με το κοινό, βγάζουμε φωτογραφίες με τον κόσμο σπάμε πλάκα χορεύουμε και με τα παιδάκια, με χαιρετάνε μεγάλοι και μικροί… Κάποιοι μάλιστα από τους μικρούς στην αρχή φοβούνται όταν βλέπουν τη μασκότ επειδή είναι πολύ ψηλή και ογκώδης, αλλά μετά συνηθίζουν».

Δεν λείπει βέβαια και το κάζο των φίλων και συμμαθητών. «Όλοι λένε “πάμε να δούμε το γλάρο”»λέει γελώντας ο Αντώνης.

Και για αυτόν  η τελετή έναρξης ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, η ωραιότερη μέχρι στιγμής. «Το σόου ήταν εντυπωσιακό και η υποδοχή στη μασκότ πολύ πολύ θερμή. Είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα».

Γ. Κοντογεωργοπούλου

(από εφημερίδα 7Μέρες Ενημέρωση)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο