Προτεινόμενο Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Φρικασέ αρνάκι με ένα μυστικό, για να γίνει τέλειο!

Μεγάλο  Σάββατο κι όλοι κάνουν ετοιμασίες για το βραδινό φαγητό, μετά την Ανάσταση! Πολλοί επιλέγουν να φτιάξουν τη γνωστή μαγειρίτσα, ωστόσο η μαμά – σεφ Μαρία Παπαγεωργίου, του juniorsclub.gr θα σας παρουσιάσει μια άλλη συνταγή, η οποία πάει από γιαγιά σε κόρη κι από κόρη σε εγγόνη!

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ  

Φρικασέ αρνάκι!!! 

Υλικά
6 μερίδες αρνί
3 μεγάλα μαρούλι
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσανάκια)
3 κ. σ. ελαιόλαδο
8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού πάστα
πιπέρι – αλάτι
2 αυγά
χυμό ενός λεμονιού ή και περισσότερο

Συνταγή: 

1.Πλένουμε το αρνάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. 

2.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λαδάκι και ροδίζουμε το αρνάκι μέχρι να το θωρακίσουμε καλά και από τις δυο πλευρέςμ αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει. Να το γυρίζετε για να μη σας καεί. Αμέσως μετά το βάζετε μέσα στην κατσαρόλα χωρίς λάδι. 

3.Στο λάδι προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα οποία έχουμε κόψει για να καραμελώσουν καλά. Έπειτα τα γυρίζουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το λαδάκι. 

4.Στην κατσαρόλα θα προσθέσουμε το χλωρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τον άνηθο (κι αυτόν ψιλοκομμένο). Θα προσθέσουμε νερό μέχρι να καλύψει το κρέας. Το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα (το μάτι στο 8 ανάλογα με την κουζίνα σας). 

5.Πλένουμε καλά τα μαρούλια (με νερό και ξύδι) ένα – ένα φύλλο. Τα κόβουμε στη μέση. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και δοκιμάζουμε αν θέλει αλλο πιπέρι και αλάτι για να προσθεσουμε. Ώρα για το μυστικό μας! Είναι αρκετό ένα μικρό κουταλάκι πάστας να απογειώσει τη γεύση!!! Το βράζουμε για ακόμη μία ώρα.

6. Αυγολέμονο! Χωρίζουμε του κρόκους και χτυπάμε καλά να γίνει μαρέγκα το ασπράδι. Προσθέτουμε λεμόνι (αναλόγως πόσο λεμόνι θέλετε) μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, αφού έχει βράσει το φαγητό με την κουτάλα, ρίχνουμε μεσα στο μπολ με τους κρόκους ζωμό από το φαγητό. Ανακατεύουμε γρήγορα και ρίχνουμε σιγά- σιγά το ζωμό να μη ψηθεί το αυγό. Έπειτα, ρίχνουμε σιγά-σιγά και το χτυπημένο ασπράδι (να έχει γίνει σα σύννεφο) μέσα στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα η οποία δεν είναι επάνω στη ζεστή εστία. Αμέσως κλείνουμε το καπάκι και περιστρέφουμε με προσοχή την κατσαρόλα να δέζει το αυγολέμο με το ζωμό! 

Καλή όρεξη!!! 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο