Καλοκαιρινό, δροσερό γλυκό ζητήσατε κι εμείς κάνουμε τις επιθυμίες εύκολα πραγματοποιήσιμες με μια υπέροχη συνταγή της μαμάς -σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Φράουλες με παραδοσιακή κρέμα βανίλιας και σαντιγί!
Υλικά:
20 τεμ. σαβαγιάρ
1 λίτρο γάλα
3 κουταλιές μεγάλες βούτυρο (εγώ επιλέγω το βιτάμ)
1 φλυτζάνι Κορν φλάουρ
2 βανίλες σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
500 γρ. φρέσκες φράουλες
200 γρ σαντιγί
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα, χωρίς την καφέ φλούδα
Συνταγή:
1. Βάζουμε σε ένα μέτριο πυρεξ, τα σαβαγιάρ. Τα στρώνουμε στον πάτο και έπειτα τα ραντίζουμε με λίγο γάλα.
2.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και προσθέτουμε το Κορν φλαουρ, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν ενώ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι δέσει και να γίνει μια κρέμα.
3.Περιχύνουμε την κρέμα μας επάνω στα σαβαγιάς και την απλώνουμε να είναι παντού και ομοιόμορφα. Έπειτα την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
4.Βγάζουμε έπειτα από το ψυγείο, το ταψί και στρώνουμε επάνω την μαρμελάδα φράουλα. Χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να αφρατέψει να γίνει ένα παχύρευστο σύννεφο και την τοποθετούμε επάνω από την μαρμελάδα.
5.Προσθέτουμε επάνω τα αμύγδαλα τα οποία θέλουμε να είναι παντού στην επιφάνεια. Τέλος προσθέτουμε τις φράουλες, κομμένες στη μεση ή ολόκληρες!!! Προτείνω ολόκληρες για να κρατήσουν τα ζουμιά τους. Τώρα, θα μείνει άλλη μια ώρα στο ψυγείο κι έπειτα είναι έτοιμο για το απολαύσετε!