Μια λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο και πιλάφι, όπου αρέσει πολύ στα παιδιά και στους ενήλικες φυσικά! Μπορείτε να τη συνδυάσετε με μαγωμένο κρασί ή μπυρίτσα!!! Μια γρήγορη και εύκολη αλλά πολύ γευστική συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Κοτόπουλο αλα κρεμ με ρύζι!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρέμα γάλακτος 500 γρ.
αλάτι πιπέρι
δεντρολιβανο ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο
1 λέμονι το ξύσμα του και το χυμό του
λίγο ελαιόλαδο
ρύζι κίτρινο
βούτυρο
300γρ παρμεζάνα τριμμένη
Διαδικασία:
1.Σε ένα μεγαλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο να τηγανιστεί πολύ καλά μέχρι να κάνει κρούστα. Έπειτα προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου για να σωταριστούν και μετά τις αφαιρούμε από το τηγάνι καθώς τις χρειαζόμαστε μόνο για να δώσουν άρωμα στο φαγητό μας.
2.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο, έπειτα το δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμουνιού και αφού τηγανιστεί και πάρει χρώμα από τις δυο μεριές σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
3.Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο. Μόλις πιει το νερό και κρατήσει τη σαλτσούλα τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δυο κουταλιές της σούπα βούτυρο. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πήξει η σάλτσα.
4.όσο βράζει το κοτόπουλο εμείς σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι. Μόλις βράσει το σουρώνουμε και το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
5.Όσο είναι ζεστό το κοτόπουλο με τη λευκή σάλτσα, το σερβίρουμε μαζί με το ρύζι και προσθέτουμε παρμεζάνα επάνω για να λιώσει. Τέλος ρίχουμε λίγο μαύρο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
διαβάστε επίσης: