Συνταγές

Συνταγή της μαμάς: Παραδοσιακοί κουραμπιέδες!

Φτιάξτε και εσείς φέτος τους πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες της μαμάς – σεφ Μαρία Παπαγεωργίου!

 

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

 

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ 
ΥΛΙΚΑ
 
για περίπου 90 τεμάχια
2 1/2 κιλά αλέυρι για  όλες τις χρήσεις
1 φυτίνη 400 γρ
ελαιόλαδο 400γρ
3  βανίλιες
500γρ ζάχαρη άχνη
300γρ αμύγδαλα
1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο
και εξτρά ζάχαρη άχνη 4 πακέτα για το πασπάλισμα
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1.  Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ζεστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε ψιλοκομμένα και μετά με λίγο βούτυρο τα καβουρδίζουμε.
 
2. Λιώνουμε την φυτίνη όχι να κάψει και την αδειάζουμε σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατέυουμε με μια ξύλινη  κουτάλα μέχρι να ασπρίσει .
 
3. Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες το ούζο και τα αμύγδαλα  μέσα στην λεκάνη μας.
 
4.  Προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι σιγά σιγά και το ζυμώνουμε περίπου ένα τέταρτο της ώρας και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
 
5. Πλάθουμε στα χέρια μας τους κουραμπιέδες και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψιά και τους τοποθετούμε .
 
6. Ο φούρνος μας να είναι προθερμασμένος και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρώμα ξανθό.
 
7. Έχουμε στρώσει σε ένα τραπέζι λαδόκολλα  και κοσκινίζουμε σε όλη την επιφάνεια ζάχαρη άχνη  και μόλις τους βγάζουμε από τον φούρνο τους τοποθετούμε επάνω στην ζάχαρη και μετά τους πασπαλίζουμε κοσκινίζοντας με ζάχαρη άχνη. Πρέπει πρώτα να κρυώσουν και μετά να τους τοποθετούμε στις πιατέλες μας.

 

Καλά Χριστούγεννα!!!

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:
Μετάβαση στο περιεχόμενο